DOLAR 32,5484 0.1%
EURO 34,9292 0.71%
ALTIN 2.437,610,21
BITCOIN 21760530,53%
Hatay
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

600’ün üzerinde lezzetiyle UNESCO tarafından tescillenen Hatay mutfağı, Türkiye ve dünyanın sayılı restoranları arasında gösterilen Big Chefs’in menüsünde yer almaya hazırlanıyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kent mutfağını bir adım daha öne çıkaracak projeyi tanıtmak için yeme-içme sektöründe hizmet veren işletme sahipleri ile bir araya geldi.

Gastronomi Evi’ndeki kahvaltıda projenin detaylarını işletme sahipleriyle paylaşan Savaş, kentin ekonomisine, gastronomisine ve kültürüne büyük katkı sağlayacak konu hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

SAVAŞ: BİG CHEFS MÜŞTERİLERİ TÜRKİYE’NİN LEZZET KÖŞESİ HATAY’DAN GİDEN YEMEKLERİ TATMA İMKÂNINI ELDE EDECEK

Hatay’ın lezzetleri, birikimi ve tanıtımı için çok önemli bir adım attıklarını söyleyen Savaş, “Hatay’ın bazı ürünleri Türkiye’de 60 şubesi bulunan Big Chefs restoranlarında 6 ay boyunca sunulacak. Big Chefs müşterileri Türkiye’nin Lezzet Köşesi Hatay’dan giden yemekleri tatma imkânını elde edecek. Expo 2021 Hatay öncesi lezzetlerimizi Türkiye’nin farklı noktalarında paylaşabilmek bizim için çok önemli. Şehrimizin tarım ve gıda ürünleri Expo ile birlikte tüm dünyaya tanıtılacak” dedi.

LÜTFÜ SAVAŞ’TAN KALİTE VE HİJYEN VURGUSU

Hatay’daki restoranların kalite ve hijyen standardı hakkında 1 yıldır bir çalışma yürüttüklerini sözlerine ekleyen Savaş, “Şehrimizin her köşesinde hijyen ve kalite adına bizi temsil edecek tüm kurum ve kuruluşlara kalite belgesi, sertifika ve bayrak vereceğiz. Bu belgeleri ve bayrağı gören misafirler gönül rahatlığıyla lezzetli yemekleri tadabilecek. Projemize katkı veren işletmecilere ve esnafımıza çok teşekkür ederim. Bundan sonra daha kaliteli, lezzetli ve hijyenik lezzetlerimizle tüm Türkiye ve dünyaya hitap edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Projede yer alacak bazı işletme sahipleri hayata geçirilecek çalışmanın kent ekonomisine ve gastronomisine büyük katkı sağlayacağını açıkladı.

ASFUROĞLU: HEPİMİZ İÇİN GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ OLACAK

Zeytin ve zeytinyağı üreticisi olan ancak projede zahter üreticisi olarak yer alan Serra Nalçabasmaz Asfuroğlu, “Türkiye ve dünyada birçok şubesi bulunan bir restoran zincirinde yer almak Hatay gastronomisinin tanıtımı açısından çok önemli. Bölgemize ait çok özel endemik bitkiler var. Bunların ülkemize ve dünyaya tanıtılması ve sonrasında yaratacağı ekonomik değerin çok fazla olacağını düşünüyorum. Özellikle Expo süreciyle bu işin çok güzel destekleneceğini düşünüyorum. Hepimiz için güzel bir başlangıç olacak. Emek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

BONCUK: HATAY’IMIZ İÇİN ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK

Antikya Restoran İşletmecesi Ayşe Boncuk da “Bu proje, kültürümüzü tekrar ortaya çıkarması, Hatay’ımızı kalkındırması ve esnafımıza katkı sunması açısından çok güzel bir çalışma olmuş. Başkanımızı tebrik ederim. Böylesine büyük bir restoran zincirinde yemeklerimizin yer almasının mutlaka bize dönüşü olacaktır. Hatay’ımız için çok güzel şeyler olacak ve bunun devamının geleceğine inanıyorum. Çalışmalarından dolayı Başkanımızı tebrik ediyorum” açıklamalarında bulundu.

İŞLETME SAHİPLERİ PROJEDE YER ALMAKTAN MEMNUN

Baharat sektöründe hizmet veren Meriç Eraslan, proje karşısında heyecanlandığını ifade ederek “Hatay baharat konusunda çok başarılı bir şehir. İnsanlar buraya geldiğinde bunu daha iyi anlıyor. Proje, Hatay’ımıza önemli şeyler katacaktır. Başkanımıza çok teşekkür ederim. Umarım bu tarz projelerin devamı gelir” diye konuştu.

Humusçu Semir Yoğurtçu, projenin Hatay’ın tanıtımı için büyük fırsat olduğunu belirterek çalışmayı hayata geçiren HBB Başkanı Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

39 yıldır süt ve süt ürünleri sektöründe hizmet veren Ferit Bilen, projenin Hatay’da ekonomik olarak büyük etkileşim yaratacağını ifade etti.

Kabak tatlısı üreticisi Abdülkadir Palta da projenin HBB öncülüğünde yapılmasının kentin iç ve dış turizmine katkı sağlayacağını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.