DOLAR 32,5899 0.22%
EURO 34,8402 0.48%
ALTIN 2.413,71-0,77
BITCOIN 21566570,17%
Hatay
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Hatay’ın Melekleri’nde Hedef “AVRUPA’DA BAŞARI”

Hatay’ın Melekleri’nde Hedef “AVRUPA’DA BAŞARI”

ABONE OL
14 Aralık 2021 12:20
Hatay’ın Melekleri’nde Hedef “AVRUPA’DA BAŞARI”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Hatayspor, gruptan çıkıp üst tura yükselme başarısı gösterdiği FIBA Kadınlar Avrupa Kupası’nda, çoğunluğu yerli oyunculardan oluşan kadrosuyla adından söz ettirmek istiyor. FIBA Kadınlar Avrupa Kupası A Grubu’nda oynadığı 6 maçta 2 galibiyet ve 4 mağlubiyet alan ancak “en iyi üçüncüler” arasına girerek üst tura yükselen Hatayspor, son 32 turunda Fransız ekibi LDLC ASVEL Feminin ile eşleşti.

AĞIRLIKLI OLARAK YERLİ KADRO İLE SAHAYA ÇIKILACAK

Hatayspor, sadece 2 yabancı oyuncu bulunan yerli ağırlıklı kadrosuyla Avrupa’da başarıya odaklandı.

Fransız ekibiyle 15 Aralık Çarşamba (Yarın)  saat 18.30’da sahasında karşılaşacak Hatayspor, ilk maçta alacağı başarılı sonuçla üst tur için avantaj elde etme hedefinde.

Hatayspor, turu geçerek Avrupa’da adından söz ettirmek istiyor.

BAŞ: SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

Takımın başantrenörü Ekin Baş, yaptığı açıklamada, sezonun yoğun ve yorucu olduğunu ancak Hatay’ı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını söyledi. Son 32 turunda Fransız ekibiyle eşleştiklerini ve güçlü bir kadronun karşısına çıkacaklarını aktaran Baş, “Gerçekten zor bir süreç. Sadece 2 yabancı oyuncumuzla oynayacağız. Avrupa Kupası oynayan takımlar 5-6’ya kadar yabancı oynatabiliyor, biz 2 yabancı ve diğer Türk oyuncularımızla sonuna kadar mücadele edeceğiz.” dedi.

Baş, oyuncularına güvendiğini ve turu geçmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, “Bu turu geçersek çok büyük bir başarı elde etmiş olacağız ama oynayacağımız takım ‘final oynayacak’ diye gösterilen bir takım, çok yüksek bir bütçesi, çok kaliteli oyuncuları var. Tabii bu basketbol, oynanmadan hiçbir şey kazanılmaz.” şeklinde konuştu.

AKBAŞ: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Takımın oyun kurucusu Büşra Akbaş, grup maçlarının ardından “en iyi üçüncüler” arasına girip üst tura çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Avrupa maçları için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Her zaman güçlüyüz ve takım arkadaşlarımızla yan yanayız. Herkes iyi bir oyun sergileyecek ve sahada mücadele edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Büşra, takımda Türk oyuncu sayısının ağırlıklı olduğuna işaret ederek, “Türk oyunculara sorumluluk verildiğinde daha iyi şeyler olacağını göstermeye çalışıyoruz ve iyi mücadele veriyoruz.” şeklinde konuştu. AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.