DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20781402,62%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

Hatay’ın Tescilli Ürünleri; Samandağ Biberi

ABONE OL
3 Aralık 2022 11:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merhaba sevgili Hatay Asi Gazetesi okuyucuları, geçtiğimiz haftalarda bahsettiğimiz ve çokça ilgi gören Hatay’ın Tescilli ürünleri yazısının bir başka konusu ile siz değerli okuyucularımızın karşısına çıkıyorum.

Bu hafta ki konumuz Samandağ Biberi, acısı ve faydaları ile tanınan, ün salan bu değerli sebzeyi gelin hep birlikte inceleyelim.

Samandağ biberinin tescili Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurusu ile 2021 yılında gerçekleşti ve Hatay ile birlikte anılması resmileşti. Samandağ biberinin bilinen ve bilinmeyen çok sayıda faydaları mevcuttur. Gelin hep beraber bu faydalı ürünün insan vücudu içinki yararlarını görelim; Yüksek miktarda C vitamini içeren Samandağ biberi vücudun bağışıklık sistemini dengeler. Buna göre özellikle soğuk kış aylarında grip ve nezle gibi hastalıkların başlangıcında döneminde Samandağ biberi tüketmek hastalıkların ilerlemesini de önler. Samandağ biberi damarlarda pıhtılaşan kanı çözerek genel ağrıları da giderebilir, midedeki sindirimi de kolaylaştırır. Lif içeriği yüksek olan bu biber çeşidi kabızlığı da gideriyor. Güçlü bir antioksidan olan Samandağ biberi kalp hastalıklarına iyi gelmektedir. Samandağ biberi genel olarak kanser türlerini de önleyici bir etkiye sahiptir. Samandağ biberi genel olarak bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir.  Özellikle ilkbahar mevsiminden yaz mevsimine geçiş döneminde yetişir. Samandağ biberi özellikle acı biber turşusu yapımında da kullanılarak kışın ’da tüketilir. Bu eşsiz ve acı lezzeti tatmanızı tavsiye ederim.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.