DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2075343-1,49%
Hatay
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

HATAY’IN TESCİLLİ ÜRÜNLERİ VE YARARLARI

ABONE OL
19 Kasım 2022 13:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın bir gastronomi şehri olduğunu bilmeyen yoktur, onlarca medeniyete ev sahipliği yapan güzide şehrimiz bu onlarca medeniyetlerin bıraktığı yemek kültürü ile gastronomi alanında da oldukça önemli bir alana sahiptir.

İlimizde yaşanan bu gastronomi zenginliğini tescil ettirmek için birçok kurum patent başvurusunda bulunmakta ve şuana kadar birçok üründe Coğrafi İşaret Tescil belgesi alarak ilimiz ile tam anlamıyla bağdaşlaşmaktadır. Son olarak tescil edilen ürün ise Kırıkhan Siyah Havucu oldu. Kırıkhan Siyah havucu ’unun birçok özelliği olmakla beraber çok yararlı bir besin kaynağıdır. O zaman ilimizin yeni tescilli ürünü olan bu Siyah Havucu inceleyelim; Maydanozgiller familyasına ait olan havuç her ne kadar meyve olarak bilinse de bitki biliminde sebze olarak geçer. Siyah Havuç besin olarak çok faydası bulunmaktadır, şimdi de gelin bu faydaları yakından inceleyelim; Sağlıkçılara göre Siyah Havuç Göz sağlığının korunmasında önemli bir rol oynar, Mideyi koruyucu özelliğe sahip olan siyah havuç, gastrit ve ülser gibi hastalıklarda destekleyicidir, Siyah havuç faydaları arasında en çok dikkat çekenlerden biri de iştahı arttırıcı etkisidir, Yüksek antioksidan içeriğinden dolayı özellikle ciltte oluşan kırışıklıkları önleyici etki gösterir, Zihin yorgunluğunu önler, Vücutta meydana gelen iltihapların giderilmesinde ve ateşin düşürülmesinde etkindir, Siyah havuç suyu faydaları ile havucun kendisi kadar ilgi çeker. Sabah aç karnına siyah havuç suyu tüketimi bedeni zindeleştirir ve gün boyu canlılık sağlar. Hamilelikte siyah havuç tüketimi bebeğin ve annenin ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri içermesinden dolayı önerilir. Hatta kırmızı havuç anne sütünü arttırıcı etkiye sahiptir, Yüksek antioksidan içeriği ile cildin daha parlak ve iyi görünmesini sağlar, Siyah havuçtan elde edilen siyah havuç özü akciğerlerin temizlenmesinde önemli rol oynar, Antioksidan özellikleri nedeniyle siyah havuç detoksu vücutta biriken fazla ödemin atılmasını sağlar. İşte sağlıkçılara göre bu kadar büyük ve önemli faydaları içinde barındıran siyah havuç ilimizin güzide ilçelerinden biri olan Kırıkhan’da yetişmektedir ve artık Hatay’da pantenti yer almaktadır. Bir gün gelip yerinde görüp tatmanızda yarar vardır. İlerleyen haftalarda ilimizin patentini aldığı diğer ürünleri ve yararlarını tekrar burada açıklamaya çalışacağım.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.