DOLAR 32,5851 0.04%
EURO 34,8897 0%
ALTIN 2.428,47-0,05
BITCOIN 2170204-0,43%
Hatay
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
HATAY’IN TİCARETİ İÇİN YENİ ADIM

HATAY’IN TİCARETİ İÇİN YENİ ADIM

ABONE OL
2 Şubat 2022 10:32
HATAY’IN TİCARETİ İÇİN YENİ ADIM
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş ve beraberinde iş insanlarından oluşan bir heyet ile Hatay’ın Almanya’daki kardeş şehirlerinden biri olan Aalen’i ziyaret etti. Savaş ve beraberindeki heyet ilk olarak göreve yeni başlayan Aalen Belediye Başkanı Frederick Brütting ile bir araya geldi. İki şehir arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için fikir alışverişinde bulunan başkan Savaş ve Brütting, Hatay ile Aalen arasındaki kardeşliğin kalıcı olduğunun altını çizdi.

LÜTFÜ SAVAŞ: AALEN İLE 26 YILLIK GEÇMİŞİMİZ VAR

Önceki belediye başkanlarında olduğu gibi yeni Başkan Brütting’le de güzel çalışmaların altına imza atacaklarını ifade eden Savaş, “Aalen’le 26 yıllık geçmişimiz var. Kültürel ilişkilerimizi eğitim ve ticaret ile perçinlemek istiyoruz. Ziyaretimizin sebebi hem Sayın Brütting’i tebrik etmek hem de iki şehir arasındaki ilişkileri geliştirmek” dedi.

“ALMANYA’DAN EN ÇOK DESTEK AALEN’DEN GELİYOR”

Suriye’deki kaosun Hatay’a yansımasını tersine çevirmek için Aalen halkının büyük yardımı olduğunu ifade eden Savaş, “Türkiye’de 10 yılı aşkın süredir Suriye sorununu en çok yaşayan şehiriz. Problemlerin düzelmesi için Hatay’a en çok yardım eden Alman şehirlerinin başında ise Aalen geliyor. Eski başkan Thilo Rentschler zamanında mültecilerin yaşadığı bölgeye 24 sınıflık okul yaptırıldı. Brütting de önceki başkanlar gibi dünya sorunları için düşünen ve çözüm arayan bir siyasetçi. Kendisine yeni görevinde başarılar dilerim” diye konuştu.

BRÜTTİNG: EXPO 2021 HATAY’DA AALEN BAHÇESİ İLE VARIZ

Aalen Belediye Sarayı’nda gerçekleşen buluşmada Başkan Savaş ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Frederick Brütting, “1995’ten bu yana kardeş şehirler olarak çok değerli projeleri hayata geçirdik. 1 Nisan’da Aalen olarak biz de EXPO 2021 Hatay’da yer alacağız. Expo’nun açılışında bulunarak Aalen bahçesinin (Svabya Bahçesi) açılışını gerçekleştirmek istiyoruz. Suvabyan Bahçesi’nde hem tüketim amaçlı hem de tıbbi aromatik bitkiler var. Tarihi bağlantılarımız olduğu için bahçemizi Hatay’da sunacağız” dedi.

“600 METREKARELİK BAHÇEMİZ KARDEŞLİĞİMİZİN SİMGESİ OLARAK ORADA KALICI OLARAK KALACAK”

Aalen’in simgesi olan kentin “ajan kulesi”nin de Expo alanında olacağını belirten Brütting, 600 metrekarelik bahçenin iki şehrin kardeşliğinin simgesi olarak alanda kalıcı olacağını belirtti.

BAŞKAN SAVAŞ ÇÖZÜM İÇİN AB’Yİ İŞARET ETTİ

Lütfü Savaş, Almanya’da Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Dış Politikalar Sorumlusu Dr. Nils Schmid ile de görüştü. Suriye ve mülteciler konusunun ele alındığı görüşmede Savaş, sorunların Avrupa Birliği’nin kurumsal girişimleri ile çözüme kavuşabileceğini ifade etti.

Başkan Lütfü Savaş, ziyaretlerine Almanya’da hizmet veren Türk iş insanları ile devam etti.

“HATAY’I FUAR VE FESTİVALLER ŞEHRİ YAPMAK İSTİYORUZ”

Lütfü Savaş, EXPO’21 ile Hatay’daki kardeşlik bağlarını tüm dünya ile paylaşmak istediklerini sözlerine ekleyerek Hatay’ı fuar ve festivaller şehri yapmak istediklerini belirtti.

EXPO’21’in reklamı konusunda uluslararası alanda çalışmalar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Savaş, EXPO’21’nin reklamını uluslararası alanda arttıracaklarını ve organizasyona çok sayıda kişinin katılmasını beklediklerini açıkladı.

Başkan Savaş’a ziyaretinde Antakya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahsin Kabaali, Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği(HASİAD) Başkanı Murat Hayzaran, Hatay Büyükşehir Belediyesinin Kardeş Şehir Sorumlusu Selim Matkap, HASİAD üyesi Halit Yağıcoğlu ve CONTA Üretim Şirketi Sahibi Sezai Boncuk eşlik etti. Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.