DOLAR 32,5827 0.02%
EURO 34,9372 0.09%
ALTIN 2.427,65-0,09
BITCOIN 2170752-0,33%
Hatay
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Hataylılar ‘Demokrasi Şehitleri’ni unutmadı

Hataylılar ‘Demokrasi Şehitleri’ni unutmadı

ABONE OL
17 Temmuz 2021 10:37
Hataylılar ‘Demokrasi Şehitleri’ni unutmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında anma programı düzenlendi.

Merkez İlçe Antakya’da gerçekleşen 15 Temmuz Şehitlerini anma etkinliği Cumhuriyet Meydanında düzenlendi.

DOĞAN: 15 TEMMUZ’U HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ

Saygı duruşu ve İstiklal marşı okunmasında başlayan programda konuşma yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’u hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.

Bu milletin iradesini, hiçbir darbenin yıkamayacağını belirten Doğan, şöyle devam etti:”15 Temmuz akşamında yollarda, sokaklarda, meydanlardayız. O gece vatan için, millet için, devlet için gözünü kırmadan şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize sağlık, sıhhat, huzur ve mutluluklar diliyorum. Unutmadık, unutmayacağız. O gece bu milletin tanklarıyla, bu milletin toplarıyla, uçaklarıyla üzerimize gelenleri unutmayacağız. Bu ihaneti asla unutmamalı, çocuklarımızı mutlaka hatırlatmamız lazım. O gece tüm cesaretleriyle tankların, tüfeklerin önüne çıkan yiğitleri de unutmamak gerekir. Bu millet çok ihanetler gördü, bin yıldır bu topraklarda yaşıyoruz, çok çetin mücadelelere girdik ve çetin savaşlar gördük. Herkes bu milletin ferasetinin yüksekliğinin farkına vardı. Bu milletin ferasetinden gerçekten korkunuz, bu millet vatana ihaneti fark ettiği an, din ve mezhep ayrımı yapmadan, herhangi bir siyasi görüş ayrımı yapmadan, bu milletin kanından oluşan Türk bayraklarını alarak caddelere, sokaklara, meydanlara çıktılar ve bu darbe girişimini engellediler” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği halka hitabı izlendi.

Daha sonra Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Konservatuvarının dinletisi gerçekleştirildi. Ardından İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafından şehitler için dualar edildi, Hatay İl Müftülüğü İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahiler dinlendi. Program, Antakya Medeniyetler Korosu’nun verdiği konserle son buldu. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.