DOLAR 32,4887 -0.19%
EURO 34,9205 0.24%
ALTIN 2.435,930,54
BITCOIN %
Hatay
22°

KAPALI

04:15

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
HATAYLILAR SURİYELİLERDEN MEMNUN

HATAYLILAR SURİYELİLERDEN MEMNUN

ABONE OL
8 Aralık 2022 09:56
HATAYLILAR SURİYELİLERDEN MEMNUN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fox TV ekranlarında konuşan Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hataylıların Suriyelilerden memnun olduğunu ve bireysel görüşmelerinde vatandaşların Suriyelilerin gönderilmesini istemediklerini ifade ederek, “kamuoyunda algı operasyonu” var dedi.

Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Fox TV ekranlarında İlker Karagöz İle Çalar Saat programının canlı yayın konuğu oldu. Milletvekili Yayman programda önemli ve çarpıcı açıklamalar yaptı. Milletvekili Yayman’ın açıklamalarından satır başlıkları şu şekilde;

KAMUOYUNUN İKİRCİKLİ BİR TAVRI VAR

“Hatay Milletvekili olarak bir çiftçinin, küçük sanayi sitesindeki esnafın, muhtarların yanına gittiğim zaman bana dedikleri şey “Vekilim, aman ha, bu Suriyelileri göndermeyin bunlar giderse domatesi mandalinayı toplayacak kimseyi bulamayız. Koyunları güdecek kimse yok” Diyorlar. Hatay’da vatandaşlar Suriyelilerin kalmasını isterken, kamusal alana çıktığımızda ‘herkesi gönderelim’ algısı oluşuyor. Sokakta vatandaşların birebir farklı görüşü var, kamusal alanda ise daha farklı bir düşünce yapısı var. Burada kamuoyunun ikircikli bir tavrı var.”

BU KONUDA AK PARTİNİN TAVRI NE?

“Cumhurbaşkanımızda sürekli dile getiriyor. Güvenli bölge oluşturup Suriyeli vatandaşların gönderilmesi konusunda çalışmalarımız sürüyor. Yaklaşık 500 bine yakın insan geri döndü. Hafta sonu idlib’e gittik ve sınır ötesi incelemelerimizi gerçekleştirdik. Bu mesele çok önem verdiğimiz bir mesele. Suriyelilerin gönderilmesi noktasında hükümetimizin net bir duruşu var. Güvenli bölge oluşturulacak ve gönderilecekler.”

DEVLET DEDİKODUYLA YÖNETİLMEZ

Türkiye’de 4 milyon 200 bin rakamlar farklı olmakla birlikte Suriyeli bulunmaktadır. 3 milyon 762 bin geçici koruma statüsünde İçişleri bakanlığının yayınladığı Suriyeli insanlar var. Bunların %54’ü erkek %46’sı kadın. Nüfus ve Göç İdaresinin yayınladığı bilgiler bunlar yani devlet dedikoduyla yönetilmez. 194 bin Suriyeli TC vatandaşı olmuş. Bunların 20 bini Hatay’da. 20 binin 10 bini zaten Türk kökenli yani Bayır-bucak Türkmen’i dediğimiz insanlar. Bunlara vatandaşlık verilmeyecekse kime verilecek?

ALGI YARATILIYOR

Dediler ki Hatay’da TOKİ Suriyelilere ev veriyor. Hatay’da 1100 TOKİ konutu olacak. Bunlara TC vatandaşlığını kazanan 20 bin vatandaş müracaat etmiş fakat bakın hak kazanmamış mı? Ben TOKİ başkanıyla görüştüm. Bakanlarımızla görüştüm. Denilen şu, müracaat ediyorlar kuralar ocak ayında çekilecek. Bu kadar iş yapılmış bunları görmüyorsunuz. Ev almış değil, ev alamaya hak kazanmış değil ve bunun üstünden bir tartışma yaratılıyor.

SURİYELİLER ÜZERİNDEN GÜNDEM YARATILIYOR

“Büyükşehir başkanı hizmet yapamadığı için algı oluşturuyor. Büyükşehir Başkanı önce Hatay’a su versin, yolları yapsın. Hizmette zorlandığı için algı operasyonu yaparak Suriyeliler üzerinden bir gündem oluşturmaya çalışıyor. Hatay Belediye Başkanı kendi işini yapmadığı için vatandaşın yol su elektrik ve diğer alt yapı sorunlarını çözmediği için, memlekete içme suyu veremediği için, Hataylının 4 milyar TL’sini ismi botanik EXPO olan fakat yapılan betonlardan sonra betonik EXPO olan çalışmayla mağdur ettiği için başarısızlığını bu şekilde kapatmak istiyor.”

60 BİN SURİYELİ OY KULLANACAK

“193 bin Suriyeli TC vatandaşlığını kazanmış. Bunların içinden de reşit olan yaklaşık 60 bine yakın insan oy kullanacak o kadar. Suriye’de güvenli bölge oluşturma ve bu vatandaşları gönderme noktasında net bir tavrımız var.  Buradan muhalefete de Hatay’ın bir evladı olarak bir çağrıda bulunuyorum. Gelin bir görün Hataylılar ne diyor.”

Erhan UNAY

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.