DOLAR 32,5010 0.27%
EURO 34,6068 0.31%
ALTIN 2.477,16-0,23
BITCOIN 2033045-5,25%
Hatay
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HATDEF Toplumsal sorunların takipçisi

HATDEF Toplumsal sorunların takipçisi

ABONE OL
21 Ekim 2021 12:08
HATDEF Toplumsal sorunların takipçisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Sivil Toplum Kuruluşları ve Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu adına başkan Abdurrahman Taşçıoğlu, toplumun tüm sorunlarını yakından takip ettiklerini belirterek takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

HATDEF Başkanı Taşçıoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte dernek binasında düzenlediği toplantıda toplumun yaşadığı sorunları dile getirerek çözüm önerilerinde bulundu.

Başkan Taşçıoğlu, yaptığı açıklamada “Sivil toplum teşkilatları sizler gibi toplumumuzun sesi, gözü, kulağı, birlik beraberliğin sembolü ve karşılıksız hizmet veren birimlerdir. Bu bağlamda geçtiğimiz yıldan bu yana başımızın belası covid-19 hastalığı nedeniyle toplumumuzun hareketi yavaşlamış, herkesim gibi bizler de bundan etkilenmiş birimler olarak bugüne gelmiş bulunmaktayız. Bu zaman içerisinde bizler de birçok yakınımızın, birçok başkanımızın ve üyelerimizin hastalığına ve vefatına üzülmüş kesimleriz bu nedenle vefat edenlerimize Allah’tan rahmet, hastalığa tutulanlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Ama ne yazık ki 13 medeniyete ev sahipliği yapan, kültürü ile daima övgüyü hak eden yöremiz, bu onu da ülke genelindeki öncülüğün yapamamış haritaya baktığımızda yerimizin orta sırada olduğu görülmüştür. Bu durumu daha iyi hale getirmek bizim elimizdedir. Evvela aşılarımızı tamamlamalı sonra da kendimize gelip fazlaca kapıldığımız rehavet ortamından çıkmalıyız diyoruz.

Bu dönemde üzüldüğümüz başka bir husus çarşı, Pazar, market fırsatçılığıdır. Tarladan üreticiye kadar fiyat farkının bu kadar açılması kimsenin kabul edeceği bir durum değildir. Bir an önce semt pazarlarının geliştirilmesi ve mağdur üreticimizle mağdur tüketicimiz semt pazarlarında buluşturulmalıdır. Ara tüccarlarımız serbest piyasa ekonomisi demeden sıkı denetlenmesi, haksız kazanç elde edenler cezalandırılmalıdır. Tüm bu şartlara rağmen hayat devam ediyor. Yerel gelirlerimiz bir an önce arttırılmalı, yöremizin hassas özelliği bakımından mutlaka desteklenmesi gerekmektedir. Kunduracılar Çarşısı restorasyon çalışmalarına Semerciler Çarşısının dahil edilmesi en büyük dileğimizdir. Şehrimizin trafik sorununu hepimiz şikayet ettiğimiz başlıca konularımız arasındadır. Bir an önce Honda kavşağı gibi önemli kavşaklarımıza üst geçit veya alt geçit marifetiyle çevre yolları yapılarak rahat ulaşımımız sağlanmalıdır. Şehir trafiğimizi ve kaldırım işgallerimize son verilmesi amacıyla ÜTE derneklerimizden Hatay Oto Alım Satım ve Galericiler Derneğimizin Yeni Galeriler sitesi süratle ilerleyerek yapım çalışmalarının sonuna gelmiştir. Ancak bu şehir neredeyse galericiler şehri gibidir. Başka kooperatif ve sitelere de ihtiyaç olduğundan bu konuda çaba gösteren herkse destek olunmalıdır. Vakıf İşhanı konusu hepimizin eksiği ve hiçbir yatırım gücümüzün olmadığı konusunun tam bir ispatıdır. Kaç yıl daha o inşaat tahtalarını seyredeceğimiz bile belli değildir. Yeter artık ne yaparsanız yapın bir an önce yapın diyoruz. Hepimizin bildiği gibi ilimi Suriye komşusu olması sebebiyle çok hassas bir dönemden geçmektedir. Yeni bir hareket bizleri bekler gibi duruyor. Aynı zamanda PYD, PKK ve destekçisi ABD’nin denize açılma hevesi Hatay ilimizi ilgilendirmektedir. Bu nedenle çok dikkat etmemiz ve tüm sorunlarımızın çözümünün birlik ve beraberlikle aşılacağı konusundaki inancımızı yeniliyor federasyonumuz adına hepinize saygılar sunuyoruz. Federasyon yönetim kurulu olarak Hatayspor’umuzun başarısını canı gönülden kutluyoruz, tam desteğimiz beyan ediyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.