DOLAR 32,6023 0.39%
EURO 34,8222 0.24%
ALTIN 2.492,590,34
BITCOIN 21175524,32%
Hatay
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL


Japonya Büyükelçisi Suziki Kazuhiro ve JICA temsilcileri, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından Kırıkhan’da yapılan Atıksu Arıtma Tesisi’ni inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.
Ziyaret sırasında Büyükelçi Kazuhiro’ya, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Başkanı Yuko Tanaka, JICA Türkiye ofis temsilcisi Yurika Saıto, İller Bankası Adana Bölge Müdürü Muzaffer Akgüner, HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat, HATSU daire başkanları ve şube müdürleri eşlik etti.
KAZUHİRO, “HİZMETLER, TÜRKİYE’NİN JAPONYA PROJELERİNE İLGİSİNİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖSTERDİ”
Tesisi gezmeden önce konuşma yapan Japonya Büyükelçisi Suziki Kazuhiro, “Yapılan hizmetler, Türkiye’nin Japonya projelerine ilgisinin büyüklüğünü gösterdi. Japon yeni kredisi ile inşa edilen Hatay Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi’ni işleten ve yöneten Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü yetkililerine ilgi ve alakaları için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı ve memnuniyetini dile getirdi.
TANAKA, “HATAY’DA ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLİYOR”
Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Başkanı Yuko Tanaka yaptığı konuşmasında, “Tüm yerel yönetimlerde olduğu gibi Hatay’da da su ve altyapı geliştirme maliyeti her yerel yönetimin sorumluluğundadır. Yaşam ortamının iyileştirilmesi için artan bir ihtiyaç vardır ve altyapının getirilebilmesi artan Suriyeli sayısıyla beraber bir sorun haline gelmiştir. Bu koşullar altında 2015 yılından bu yana JICA bu proje aracıyla Suriyeli akınından etkilenen yerel yönetimlere su ve altyapı iyileştirilmesi için gerekli olan uzun vadeli fonları sağlamıştır. İller bankası aracılığıyla hayata geçirilen 45 milyar Japon yeni kredi projesi ağırlıklı olarak su temini, kanalizasyon ve atık yönetiminin iyileştirilmesi için kullanılıyor ve Hatay’da da birçok önemli proje hayata geçiriliyor” cümlelerine yer verdi.
İller Bankası Adana Bölge Müdürü Muzaffer Akgüner ise, Suriyeli sığınmacıların ülkemize gelmesiyle beraber yerel yönetimlerimiz hizmetlerini daha geniş alanda vermek zorunda kaldığını belirterek bu projelerin özellikle altyapı yatırımlarının çok önemli olduğunu ve teşekkür ettiğini söyledi.
POLAT, “JICA VE İLLER BANKASI KATKILARI İLE ÖNEMLİ HİZMETLERE İMZA ATTIK”
Açıklamalarda bulunan HATSU Genel Müdürü Polat da “Su kaynaklarımız ile tüm canlıların ortak yaşam alanı olan doğamızı korumak ve gelecek nesillerimize daha sağlıklı bir yaşam sunmak için HATSU olarak, JICA ve İller Bankası katkılarıyla önemli hizmetlere imza attık.

Hatay’ımıza kazandırdığımız ve yapmayı planladığımız yatırımlara değinecek olursak, suyumuzu ve zamanımızı boşa harcamamak için ne denli ciddi adımlar attığımızı daha net ve somut şekilde görmüş olacağız” dedi.
Konuşmasının devamında HATSU tarafından hayata geçirilen projeler hakkında bilgi veren Polat, “İller Bankası aracılığı ile TK-P20 JICA kredisi kapsamında Reyhanlı Atıksu Arıtma Tesisi, Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi, Antakya (Merkez) İçme Suyu İnşaatı, Erzin İçme Suyu İnşaatı, Şenköy (Yayladağı) İçme Suyu İnşaatı, Mağaracık (Samandağ) İçme Suyu ve Kanalizasyon İnşaatı, 17 adet içme suyu deposu, Arsuz I. Grup Kanalizasyon ve Belen Kollektör Hattı İnşaatı, Reyhanlı Küçük Sanayi Sitesi İçme Suyu ve Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı, Antakya Muhtelif Mahalleler 2. Kısım Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı ve bakım onarım araç alım işleri yapıldı” ifadelerini kullanarak yapılan projeleri sırasıyla söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından HATSU Genel Müdürü Polat tarafından Japonya Büyükelçisi Kazuhiro’ya çiçek hediye edildi.
Daha sonrasında tesisi gezen Büyükelçi Kazuhiro ve JICA yetkililerine, HATSU Genel Müdürü Polat ve beraberindeki heyet eşlik etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.