DOLAR 32,3487 0.29%
EURO 35,1297 -0.05%
ALTIN 2.309,771,43
BITCOIN 22915673,34%
Hatay
10°

AZ BULUTLU

05:03

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatsu’yu Batırmak, Hataylıyı Susuz Bırakmak İstiyorlar

Hatsu’yu Batırmak, Hataylıyı Susuz Bırakmak İstiyorlar

ABONE OL
6 Haziran 2022 10:38
Hatsu’yu Batırmak, Hataylıyı Susuz Bırakmak İstiyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Meclis üyelerinin tutumundan dolayı ilerleyen zamanlarda Hatay halkına su veremeyebileceklerini de söyledi.

“KURUMUMUZ ZARARI 72 MİLYON 447 BİN 280 TÜRK LİRASI”

Başkan Savaş, “11 Kasım 2021’de içme suyu satış tarifesi 5 lira 8 kuruştan 4 lira 6 kuruşa düştü. Ancak 2021 sonu itibariyle su satış maliyeti 7 lira 61 kuruştu. Yani suyu 3 lira 56 kuruş zararına sattık. Aradaki fark daha sonra bu yılın ilk dört ayında yapılan olağanüstü zamlarla 11 lira 45 kuruş oldu. Kullanılan her bir tonda zarar ettik. Çünkü mecliste azınlıktayız. Arkadaşlar istedikleri gibi keyfi davranıyorlar.  12 Kasım 2021’de yapılan yüzde 20 indirim uygulanmasından sonra 30 Nisan 2022 tarihine kadar kurumumuzun zararı 72 milyon 447 bin 280 Türk lirası oldu” ifadelerini kullandı.

“HATSU’YU BATIRMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORLAR”

Meclis üyelerinin bu tutumundan dolayı ilerleyen zamanlarda Hatay halkına su veremeyebileceklerini de söyleyen Başkan Savaş, “Böyle giderse yakında temiz su veremeyeceğiz. Şimdiden Hatay halkından özür diliyorum. Hatay halkını susuz bırakmak isteyen, hizmeti engelleyen ve mecliste çoğunluğu kullanan bu arkadaşın vebali günahı boynuna. Mevzuatları söylememize rağmen bir şey değişmedi. Hatay Büyükşehir Belediyesi, artık bu yükü kaldıramıyor. Bu arkadaşlar HBB ve dolayısıyla HATSU’yu batırmak için her şeyi yapıyor. HATSU’yu batırdıkları zaman da Hatay halkına su verme şansı olmayacak. Önümüzdeki günlerde olağanüstü meclis toplantısı yapacağız ve bu konuyu gündeme getireceğiz. Orada Hatay halkını kimi düşünüp düşünmediğini göreceğiz. Şu anda elektriğe yüzde 250 zam yapıyorsunuz ama bizi 2017 yılındaki su fiyatının altında su satmaya mecbur ediyorlar” diye konuştu.

“ELBET BİR GÜN MAHKEMEDE HUKUK TECELLİ EDECEK”

Su fiyatlarında alınan kararları yargıya taşıyacaklarını da belirten Başkan Savaş şöyle konuştu:  Mahkemede Hatay halkının haklarını aramaya ve almaya devam edeceğiz. Elbet bir gün mahkemede hukuk tecelli edecek. Meclisteki arkadaşlarımız tazminat ödeme durumda kalacak. Hatay halkının hakkını kimseye yedirmem. Her metreküp zararı mahkemede tespit edilecek ve bu arkadaşlardan alınacak ama bu arkadaşları yönlendiren il başkanı tazminattan muaf tutulacak. Onlar yüzünden yakında su veremeyecek duruma geleceğiz. İl başkanının sokağa çıkma yüzü olmayacak. Yapacağımız HATSU toplantısında bütün meclis üyelerimizi sağduyuya davet ediyorum.” 

Lütfü Savaş, sokak hayvanlarının toplatılması, bakımı ve tedavileri ile ilgili olarak yasalara ve yönetmeliklere uygun hareket ettiklerini belirtti.

Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.