DOLAR 32,3725 0.16%
EURO 34,9739 -0.32%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN 22716840,84%
Hatay

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Havalar Soğudukça Cepler Yanıyor!

Havalar Soğudukça Cepler Yanıyor!

ABONE OL
27 Kasım 2021 11:16
Havalar Soğudukça Cepler Yanıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kasım ayının sonuna gelinmesiyle birlikte, tüm Türkiye’de olduğu gibi Hatay’da da ısıtıcılar çalışmaya başladı. Hava sıcaklığının yer yer 10 dereceye kadar düştüğü kentte, yer evlerinde sobalar kurulurken, binalarda da doğalgaz bacalarından dumanlar tütmeye başladı.

SOBA AYRI, DOĞALGAZ AYRI, ELETRİKLİ ISITICI AYRI EL YAKIYOR

Kış mevsimiyle beraber sobalar evlerdeki yerini alırken, elektrikli ısıtıcılar da köşelerine kuruldu. Bunların beraberinde son yılların en çok kullanılan ısıtıcısı olan doğalgazların da şalterleri kaldırıldı. Nitekim son günlerde yaşanan dolar yükselişi ve gelen zamlarla beraber evler ısındıkça, ceplerde yangın çıkmaya başladı. Doğalgaz ve elektrik faturaları kabarırken, sobalarda da yakılması için satın alınan kömür, odun ve prinalarda yaşanan zamlar vatandaşın belini büktü.

ISINMADA DA KEMER SIKMA POLİTİKASI

Gelen zamların ardından ev ekonomisinde kemer sıkmaya giden vatandaşlar, ısınmada da aynı politikayı uygulamaya hazırlanıyor. Maliyetin ciddi oranda arttığını ifade eden vatandaşlar, “Ev ekonomisinde kendimizi kısıtlıyorduk. Artık ısınmada da kendimizi tutmamız gerekiyor. Yaşanan zamlar sonrası, geçinemez, ödemelerimizi yapamaz duruma geldik. Devletimiz çözüm bulana kadar kendimizi sıkmamız gerekiyor. Devlet ve millet olarak bu zorlu süreci de aşacağımıza inanıyoruz” diye konuştular. Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.