DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20903961,29%
Hatay
13°

KAPALI

04:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

HAYAT KURTARAN AKIM

ABONE OL
22 Haziran 2022 16:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günümüzde neredeyse herkes sosyal medya kullanıyor. Bunun aksini iddia edenin çıkacağını düşünmüyorum. Peki sosyal medyada gezinirken hiç “Sigara İçmeyiniz!” uyarısı yapan bir sosyal medya kullanıcısı gördünüz mü? Ben hiç görmedim.

Sosyal medya kullanıcıları daha çok sigara içme eğilimindeler. Benim söylediklerimden hoşnut olmayabilirsiniz ama sigara içmeyin, başkalarının içmesine de müsaade etmeyin. Nedenlerini biliyorsunuzdur illa ki ama yine de söylemek istiyorum. İster sigara için, ister içmeyin kokusu dahi sizi akciğer kanserine hatta ve hatta ölüme kadar götürebilir. Fazla uzatmadan asıl konuma gelecek olursak sosyal medyada her saat, her dakika yeni bir akım ortaya çıkıyor. İlginç danslar mı dersiniz yoksa farklı tarzlarda giyim akımlarımı diğerlerinden daha iyi orası size kalmış. O kadar yeni akım ortaya çıkarılıyor ama kimse elindeki sigarayı bırakıp hayata yeniden geri dönmesiyle ilgili bir akım yapmıyor. Dans edip eğlenmeyi, içmeyi bırakıp böyle bir akım yapsa sosyal medya kullanıcıları o kadar insan akıma uyup sigarayı bırakmaya çalışacaktır. Belki farkında olmadan hayat kurtarabilirsiniz. Ben şimdiye kadar hiçbir akımın hayat kurtardığını görmedim. Ama bu akım yapılırsa sigara içmeyi bırakanlar olur, bırakmaya çalışan olur daha da önemlisi pasif içicilerin bile daha rahat nefes alabileceği ortamlar oluşabilir. Geleceğimizin kurtarıcısı bile olabilir.

Yarınlarımızda sabah doğan güneşe, gece gökyüzünde beliren aya elleri ağzında öksürerek bakmaktansa mutlu bir gülüşle karşılayabiliriz yarınlarımızı. Sevinçle, mutlulukla, rahat bir nefesle hayata devam edebiliriz. Dünyamız daha temiz, daha huzurlu bir geleceğe yelken açabilir.  Akım bizi geleceğe ulaştırabilir. Sadece bu akımı başlatmak yeterli olur. Arkasında sigara içenler yavaş yavaş bırakmaya başlar. Sigara içicileri yerini sevinçli, mutlu ve iyi insanlara bırakır. Pasif içicilerin bulunduğu ortamlar sigara dumanından çok temiz havadan etkilenir. Görmüşsünüzdür belki “SİGARA İÇMEYİNİZ!” levhası asılmıştır neredeyse her yere. Ama bunu bazı insanlar görmezden gelebiliyor ve kapalı ortamlarda içebiliyorlar. Tabi ki de çok yanlış bir şey yapıyorlar. Kurallara uyulması gerekiyor. Kurallardan bahsettikten sonra bağımlılıktan da bahsetmem gerektiğini tahmin edebiliyorum. Bunu tabi ki de biliyorsunuz. Sigara bağımlılığı çok kötü bir alışkanlıktır. İnsanları hem maddi açıdan hem de manevi açıdan zarara sokuyor. Maddi açıdan sigara cüretli olduğu için sürekli ücret ödemeniz gerekiyor. Bu da cebinizde maddi zarara yol açıyor. Manevi açıdan ise ailenizin dostunuzun öksürmesinden nefes darlığına, akciğer kanserinden ölüme kadar yolu var. Yazıma son verecek olursam bu akım yapılırsa ortada ne sigara içen kalır ne de pasif içici. Yani demem o ki AKIM HAYAT KURTARABİLİR.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.