DOLAR 32,5130 0.29%
EURO 34,5614 0.13%
ALTIN 2.497,320,58
BITCOIN 2050604-1,07%
Hatay
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HBB Can Dostların Üstünden Elini Çekmiyor

HBB Can Dostların Üstünden Elini Çekmiyor

ABONE OL
24 Şubat 2022 12:09
HBB Can Dostların Üstünden Elini Çekmiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi, hayvanların yaşam hakkına katkı sunacak iki eğitimi aynı anda düzenledi.

Ev ve süs hayvanı satan kişiler ile yerel hayvan koruma görevlisi olmak isteyen yaklaşık yüz gönüllü, HBB Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca düzenlenen eğitime katıldı.

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, eğitim öncesi hayvanlara verilen zararı minimuma indirmek adına yapılan çalışmalara bir yenisini daha eklediklerini söyledi.

YAYLADAĞI’NDA YENİ BARINAK MÜJDESİ

Yayladağı’ndaki 20 dönümlük alan içerisine yeni bir barınak yaptıklarını da belirten Savaş, “Hayvanlarımızın daha rahat hareket edebileceği 20 dönümlük bir alanda yeni barınak yaptık. Şu bir gerçek ki ilgili daire başkanlığımız terk edilen ve bakma muhtaç hale gelen hayvanların tedavi ve bakımlarını titizlikle yapıyor” dedi.

SAVAŞ: 25 BİN NÜFUSLU HER İLÇENİN BARINAK YAPMASI LAZIM

HBB bünyesi dışında kentte sadece 1 tane daha barınak olduğunu sözlerine ekleyen Savaş, “25 bin nüfusun üstündeki bütün ilçelerin hayvan barınağı yapma mecburiyeti var. Maalesef Hatay Büyükşehir Belediyesi dışında sadece bir ilçemizde hayvan bakım alanı bulunmaktadır. Temennimiz 25 bin nüfusu geçen ilçelerimizde birer tane barınak yapılmasıdır” ifadelerini kullandı.

EĞTİME KATILANLAR SERTİFİKA SAHİBİ OLDU

Eğitimde, Gönüllü Hayvan Hakları Koruma Görevlisi Mevzuatı, CİTES Sözleşmesi, Hayvan Hastalıklarından Korunma Tedbirleri, ev ve süs Hayvanları satış, barınma ve eğitim yerlerinin kuruluş, açılış, ruhsat, çalışma, denetleme usul ve esasları hakkında bilgiler verildi. Eğitime katılan hayvan severler, eğitim sonunda sertifika sahibi oldu.

Sertifika almaya hak kazananlar, Hayvanları Koruma Kanunu önünde hayvanlara yardım edebilecek duruma gelerek hayvan koruma kartı alabilecek. Ayrıca bu sertifika ile sahipsiz, yardıma muhtaç hayvanlara daha sağlıklı bir şekilde yardım edip HBB ile iş birliği içerisinde çalışabilecek.

Ev ve süs hayvanları satanlar için zorunlu olan bu sertifika ile isteyenler, petshop açmak dâhil olmak üzere tüm hayvanların satışını yapabilecek. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.