DOLAR 32,3309 0.24%
EURO 35,0955 -0.12%
ALTIN 2.298,120,92
BITCOIN 22835531,24%
Hatay

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HBB Denk Bütçe Ortaya Koydu

HBB Denk Bütçe Ortaya Koydu

ABONE OL
15 Nisan 2022 16:34
HBB Denk Bütçe Ortaya Koydu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi 2022 yılı nisan ayı toplantısı Başkan Vekili Adnan Özkaya yönetiminde gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında, toplantının esas gündemine geçilmeden önce şoför esnafının mağduriyetleri ele alındı. Özkaya, HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın toplu taşıma esnafına nefes aldıracak bir çalışma yürüttüğünü ve konuyla ilgili yakın zamanda müjdeli haberin açıklanacağını bildirdi. 

CHP’li meclis üyesi Murat Hayzaran da konuşmasında, EXPO açılışının kısa süre önce yapıldığını hatırlatarak dev organizasyonu “vizyon” olarak niteleyerek, Lütfü Savaş ile HBB idarecilerine teşekkür etti. Hayzaran, “Şoför esnafının akaryakıta gelen zamlar ve diğer fiyat artışları nedeniyle zor durumda olduğunu Başkanımız çok iyi biliyor. Özel çalışması kısa sürede tamamlanarak esnafa kalıcı bir nefes aldıracaktır” dedi.

Toplantıda görev süreleri dolan encümen üyeleri ve ihtisas komisyonu üyeleri seçildi. Seçimlerden önce CHP’li meclis üyeleri Murat Hayzaran ve Canan Karaciğer, komisyon üyelerinin seçimi ile ilgili bugüne kadar hata yapıldığını, meclis aritmetiğine göre İYİ Partili bir meclis üyesinin komisyonlarda yer alması gerektiğini ifade etti.

Hayzaran, oranlamanın yasalarda, yönetmeliklerde nasıl yapıldığını ve bu konunun oylamaya sunulmadan önce yeniden görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Görüşmelerin ardından Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı’nın ihtisas komisyonları için sunduğu isimler oy birliği ile kabul edildi.

Meclis gündeminde öne çıkan bir diğer konu da HBB’nin 2021 mali yılı faaliyet raporunun görüşülmesi oldu.

Denetim komisyonu üyesi Ali Mutlu 2021 yılında gelir bütçesinin yüzde 96, gider bütçesinin de yüzde 86 gerçekleştiğini ifade ederek HBB’nin önemli bir başarıya imza atarak denk bir bütçe oluşturulduğunu açıkladı.

MUTLU: İHALELERDE HERHANGİ BİR HATA YOK. HESAPLARIN TAMAMI SAYIŞTAY VE MÜLKİYE MÜFETTİŞLERİNİN DENETİMİNDE

Hatay Büyükşehir Belediyesinin 15 ilçede 2 milyondan fazla kişiye hizmet ettiğini söyleyen Mutlu, “Hem EXPO 2021 Hatay hem de hizmetler için yapılan ihalelerde herhangi bir usulsüzlük ya da hata olsaydı Sayıştay ve mülkiye müfettişleri itiraz ederdi. Hatay’ı doğru tanıtmak buraya gelecek turistleri olumlu etkileyecektir. EXPO’nun kente kazanımlarını görmezden gelmek doğru değildir” ifadelerini kullandı. Bazı meclis üyeleri de konuşmalarında cumhur ittifakına mensup bazı üyelerin EXPO alanlarını hiç görmeden eleştirdiğini belirterek herkesin Hatay’ın yararına yapılanları desteklemeleri gerektiğini ifade etti.

Cumhur ittifakı üyelerinin 2021 yılı faaliyet raporuna ilişkin eleştirilerinin, gerçekçi olmadığını ifade eden bazı meclis üyeleri, HBB’nin borç miktarının tüm iller içinde Türkiye’nin en büyük nüfusuna sahip 13’üncü il olan Hatay için normal seviyelerde olduğunu vurguladı.

GÜLSEREN MALCI: DENK BİR BÜTÇE OLUŞTURDUK

HBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Gülseren Malcı gelir gider tablosunu bakıldığında denk bir bütçe oluşturduklarını söyledi. Artan maliyetler sebebiyle neredeyse tüm belediyelerin ek bütçe talebinde bulunduğunu belirten Malcı, “Öngördüğümüz bütçenin üstünde gelirimizin olması şehrimizin vergi vermedeki gücünü gösterir. Bu da şehrimiz için gurur kaynağıdır. 2021 yılında istediğimiz 200 milyon liralık borçlanma talebinin sadece 80 milyon lirasını kullandık. Denk bir bütçe oluşturduk” dedi.

DÖRTYOL’DA ÇEVRE DÜZENLEMESİNİ HBB ÜSTLENDİ

Toplantıda ayrıca, Dörtyol’daki İlkkurşun İzcilik ve Spor Tesislerinin Çevre Düzenleme görevini HBB üstlendi. Hatay genelinde yeşil alanlar ve peyzaj çalışmaları için Park Bahçeler Dairesi’nin 2022 ve 2023 yılı bütçesinden ilgili daireye aktarma yapılmasına ilişkin madde de oy birliği ile kabul edildi. 

Madde görüşülürken Daire Başkanı Murat Bayram, 465 bin metrekare yeşil alan ürettiklerini bunun da il için bir rekor olduğunu ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.