DOLAR 32,3307 0.24%
EURO 35,0756 -0.15%
ALTIN 2.296,790,86
BITCOIN 22832300,63%
Hatay
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HBB Dev Sanatçılara Ev Sahipliği Yapıyor

HBB Dev Sanatçılara Ev Sahipliği Yapıyor

ABONE OL
27 Kasım 2021 11:24
HBB Dev Sanatçılara Ev Sahipliği Yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mira Koldaş Sanat Galerisi tarafından hazırlanan Hattena Cennete Açılan Kapı sergisi Antakya’da kapılarını açtı.

Dünya çapında ün yapmış Devrim Erbil başta olmak üzere ünlü sanatçılar Ergin İnan, Süleyman Tekcan, İhsan Ökten ve Hakan Esmer’in resim ve heykellerinin yer aldığı 30 eser Hatay Büyükşehir Belediyesinin katılarıyla Hataylı sanatseverlerle buluştu.

SANATSEVERLERDEN SERGİYE YOĞUN İLGİ

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın himayelerinde düzenlenen serginin açılışına üniversiteler ve sanat camiasından çok sayıda konuk katıldı. Katılımcılar, değerli sanatçılar ile görüş alış verişinde bulunurken, sanat eserlerini yakından inceleme fırsatı buldu.

Serginin açılışını yapan Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş da eserleri dikkatle inceleyerek,  eserler hakkında bilgi aldı.

Lütfü Savaş, bu önemli ve anlamlı sergiye ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Habib-i Neccar Dağı, St. Pierre Kilisesi gibi tarihi değerlerin ortasında yer alan Müze Otel’de önemli sanatçıları ağırladıklarını söyleyen Savaş, “Birbirinden kıymetli sanatçılarımızı burada görmekten dolayı heyecanlıyız. Hatay, sadece geçmişteki kültür ve medeniyet birikimiyle değil güncel sanatsal faaliyetlerle de anılıyor. EXPO ile bu da hız kazanacaktır. EXPO aracılığıyla daha fazla sanatçıyı ve sanat organizasyonunu şehrimizde ağırlayacağız” dedi.

SAVAŞ: FARKLI SANAT DALLARINI SANATSEVERLERLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Savaş konuşmasının devamında ise “Hatay, EXPO ile yaşayan ve yaşatan bir şehir olacak. Farklı sanat dallarını sanatseverlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Şehrimize gelen sanatçılarımıza çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Sergiye eserleri ile katkı sunan Ressam Ergin İnan, Hatay’da olmaktan mutlu olduğunu belirterek “Burada bir tarih yatıyor. O tarihi ve izlerini görmek için geldim. Serginin burada organize edilmesi çok anlamlı” diye konuştu. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.