DOLAR 32,6014 0.38%
EURO 34,8114 0.21%
ALTIN 2.500,470,66
BITCOIN 21099905,95%
Hatay
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) Genel Kurulu 2021 mayıs ayı olağan toplantısı 24 Mayıs pazartesi günü HBB Meclis Salonu’nda toplandı.

Başkan Savaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 14 gündem maddesi ve bir önerge görüşüldü.

Meclis başında İsrail’in Ramazan Ayı’nın arifesinde Filistin halkına gerçekleştirdiği menfur saldırı ve Doğu Türkistan’daki masum insanlara yapılan katliamı HBB meclisi oy birliği ile kınadı.

Ak Parti grubunun pandemi sebebiyle su fiyatlarında değişikliğe gidilmesi ile ilgili hazırladığı önerge, Başkan Savaş tarafından gündeme alınarak Tarife Komisyonu’na havale edildi. Bu arada önergede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli için ‘Sayın’ ifadesi kullanılırken Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in isimlerine dahi yer verilmeyip ‘Sayın’ yazılmaması büyük tepki topladı.

Başkan Savaş önerge üzerine yaptığı konuşmada, “Bu insanlar partilerinin genel başkanı ve iktidara gelmek için mücadele veriyor. Bu kelimelerde saygısızlık gizlidir. Genel başkanlar Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener’in bu durumu hak ettiğini düşünmüyorum. Biz düşman değiliz. Sadece Hatay halkı ve Türk milletine daha iyisini yapmak için mücadele eden rakipleriz” dedi.

Toplantıda HATSU çalışmaları 2020 faaliyet raporu sunumu yapıldı

Faaliyet raporu hakkında bilgi veren HATSU Genel Müdürü İkbal Polat,  2020 yılı içerisinde gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgiler verirken yapılması planlanan birçok projenin 2021 yılında gerçekleştirileceğini ifade etti.

“DEVLETİMİZİN BİZİ DENETLEMESİNDEN RAHATSIZ DEĞİLİZ”

HATSU’nun kiraladığı araçlar üzerine iktidar partisi temsilcilerinin yaptığı eleştirilere yanıt veren Başkan Savaş, “ Bizim kanunlar önünde boynumuz kıldan ince. İtirazı olan ve kafasında soru işareti olan arkadaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin savcılık makamına başvurabilir. Biz bütün yapmış olduğumuz işlemleri devletimizin savcısına açarız. Bu konuda müsterihiz. Devletimizin bizleri denetlemesinden rahatsız değiliz. İktidar partisinin belediyelerinin de denetlenmesini istiyoruz. Balıkesir, Ordu ve Kayseri gibi büyükşehir belediyelerinin araç kiralama şeklini paylaşırsanız size teşekkür edeceğim. İktidar partisinin mensubu olan arkadaşımızın kendi iktidarda olduğu büyükşehir belediyelerinin araç kiralamalarını tekrardan gözden geçirmelerini rica ediyorum. Ancak öyle mukayese edebiliriz.  Bu konuyu tek taraflı mukayese etme şansımız yok. Lütfen Kayseri, Ordu ve Balıkesir belediyelerini inceleyin bu konuyu öyle tartışalım” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.