DOLAR 32,6012 0.38%
EURO 34,8233 0.24%
ALTIN 2.493,200,37
BITCOIN 21286504,37%
Hatay
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
HBB Milleyha’yı Kaderine Terk Etmiyor

HBB Milleyha’yı Kaderine Terk Etmiyor

ABONE OL
21 Şubat 2022 13:06
HBB Milleyha’yı Kaderine Terk Etmiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi, doğal yaşamı ve çevre sağlığını korumak için gerçekleştirdiği çalışmalarına hassasiyetle devam ediyor.

HBB ekipleri yüzlerce kuş türünün göç durağı olan Samandağ Milleyha sulak alanına dökülen moloz ve hafriyatları temizledi.

Yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapan ve kuşların göç rotasında yer alan Milleyha’yı temizleyen ekipler, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

Alanda meydana gelebilecek kaçak dökümlerin önüne geçebilmek için bu sene çalışmalara erken başladıklarını belirten HBB yetkilileri, “HBB olarak Milleyha sulak alanının önemini çok iyi biliyoruz. Bu alanın gelecek nesillere sağlıklı şekilde kalmasını sağlamak için çalışmalarımıza ve denetimlerimize devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu. 

KUŞ DEDEKTİFİNDEN HBB EKİPLERİNE DESTEK

HBB ekiplerinin yaptığı özenli çalışmayı yaban hayatı uzmanı ve fotoğrafçı Emin Yoğurtçuoğlu yakından takip ederek ekiplere destek verdi.

15 yıldır bölgede inceleme yapan ve Kuş Dedektifi olarak anılan Yoğurtçuoğlu, HBB’nin bölgede yaptığı çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Birçok bilim insanı ve doğal yaşam gözlemcisinin inceleme yaptığı Milleyha Kuş Cenneti, yaban hayatı uzmanı ve fotoğrafçı Emin Yoğurtçuoğlu’nun da araştırmalarının adresi oldu. 15 yıldır bu bölgede inceleme yapan ve Kuş Dedektifi adıyla anılan Yoğurtçuoğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalardan mutluluk duyduğunu ifade etti.

YOĞURTÇUOĞLU’NDAN HBB’YE TEŞEKKÜR

HBB ekiplerinin yılın her döneminde ciddi temizlik çalışması yaptığını belirten Yoğurtçuoğlu, “Burada yapılan temizlik benim çok hoşuma gidiyor. Ne zaman bir sıkıntı yaşasak HBB ekipleri kısa sürede geldi ve müdahale etti. Özellikle moloz yığını konusunda büyük çaba harcadı. Araçların girebildiği yere kadar olan kısım temizlendi. Yazın sular çekildikçe tamamı temizlenecek ve Milleyha’nın kaderi daha da güzel şekillenmiş olacak” diyerek Hatay Büyükşehir Belediyesine doğaya, çevreye ve yaşama gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Milleyha’yı çölde suya sahip bir vahaya da benzeten Yoğurtçuoğlu, buraya verilen zararın aslında tüm ekosisteme verildiğini sözlerine ekledi.

ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİ KÜRESEL İKLİM KRİZİNE DİKKAT ÇEKTİ

Çevre gönüllüleri de küresel iklim krizine dikkat çekerek sulak alanların tüm canlılar için büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Milleyha sulak alanının güneye göç eden kuşların son konaklama yeri olduğunu ifade eden çevre ve doğa gönüllüsü Senem Can, “Milleyha sulak alanı korunmalı. İklimler değişiyor, kuraklık bekleniyor ve bu yüzden suyun önemi daha da artıyor. Bu konuda taşın altına elini koyan ve bölgenin temizliğini yapan Hatay Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.