DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20927811,57%
Hatay
13°

KAPALI

04:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
HBB’den İddialara Cevap

HBB’den İddialara Cevap

ABONE OL
19 Mart 2022 12:35
HBB’den İddialara Cevap
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, yasaklı ırk köpeklerin bulunduğu Doğal Yaşam Alanı’nda meydana gelen olayla ilgili açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hatay Barosu Hayvan Hakları Komisyonu’nun, Yayladağı ilçesi sınırları içerisinde kurduğumuz doğal yaşam alanı ile ilgili olarak asılsız iddialardan yola çıkarak yasal süreç başlatacaklarına yönelik kamuoyuna yaptıkları paylaşıma istinaden açıklama ihtiyacı duyulmuştur.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmalarımızı 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği doğrultusunda Defne ilçesi sınırlarında bulunan Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yürütmekteyiz.

7332 sayılı Hayvanları Koruma Konunu ve Türk Ceza Kanunu’nda yapılan değişiklikle tehlike arz eden hayvanların beslenmesi yasaklanmış, bu hayvanlara el konulup belediyelerin hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunlu hale getirilmiştir. Sokaklardaki sahipsiz hayvanların yanı sıra tehlike arz eden yasaklı ırk köpeklerin toplatılması ve sahipli olanların da barınağımıza bırakılması sonucu kapasitemizin çok üstünde hayvana bakmak durumunda kalınmıştır.

Yasalar gereği nüfusu 25 binin üzerinde olan ilçe belediyelerinin 2022 yılı sonuna kadar hayvan bakımevi kurmaları zorunlu iken, Hatay’daki ilçe belediyelerinin henüz bakımevi kurmamalarından dolayı, barınağımız İskenderun hariç 14 ilçemize mecburi hizmet vermeye çalışmaktadır. 600 yetişkin hayvan kapasitesi olan barınağımızda, yasaklı ırkların toplatılması sonrasında artık sıkışıklık yaşanması dolayısıyla Yayladağı ilçesi Yukarıokçular mevkiinde doğal yaşam alanı oluşturulmuştur.

Defne ilçesindeki tam donanımlı mevcut hayvan bakımevimize hasta, yaralı, güçten düşmüş olarak getirilen hayvanlar tedavi edilip, kısırlaştırma ve rehabilitasyon işlemleri tamamlandıktan sonra tekrar alındıkları ortama bırakılırken; doğal ortama bırakılmayacak olan tehlike arz eden ırklar Yayladağı sınırları içerisindeki Doğal Yaşam Alanı’na nakledilmektedir.

HBB Doğal Yaşam Alanı’mızda 7 gün 24 saat boyunca görevli personel bulunmakta olup düzenli olarak su ve mama kontrolleri yapılmaktadır.

Sosyal medya üzerinde paylaşılan videolarda, yasaklı ırk köpeklerin kavga ettiği görüntülerde birbirlerine saldırarak öldürdüğü iddia edilmiştir. Kavganın doğal yaşam alanı içerisinde yaşanmış olması ihmalden kaynaklı değildir. Ve kavgada iddia edildiği gibi herhangi bir ölüm vakası da yaşanmamıştır. Söz konusu kavgada yaralanan köpek tedavi altına alınmıştır.

HBB olarak can dostlarımızın sağlıklı yaşamları için tedavilerinden, bakımlarına kadar, tüm süreçlerini özveri ile yerine getirdiğimiz Defne ilçesindeki Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’miz ve Yayladağı ilçesindeki Doğal Yaşam Alanı’mız vatandaşlarımızın vicdani ve gönüllü denetime açıktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.