DOLAR 32,3177 0.2%
EURO 35,1160 -0.05%
ALTIN 2.297,180,88
BITCOIN 23066912,41%
Hatay
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hekimlerden Ortak Açıklama

Hekimlerden Ortak Açıklama

ABONE OL
1 Temmuz 2022 15:30
Hekimlerden Ortak Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz, yapılan Ortak basın açıklamasında; “Sağlık bakanlığının bu baskıcı, kadir kıymet bilmez tutumuna karşı mücadeleyi sürdüreceğimizi, sözleşme yönetmeliğinin iptali için her türlü fiili mücadelemizi yapacağımızı, zaten yasal dayanağı olmayan baskıcı maddelerin iptali için hukuki yolları da sonuna dek kullanmaya devam edeceğimizi duyuruyoruz.” dedi.

İŞ GÜVENCESİ TAMAMEN ORTADAN KALKMIŞTIR

Yılmaz, “Kamu görevleri hakkında izinsiz olarak basına, haber ajanslarına, radyo ve televizyon kuramlarına veya sosyal medya araçlarıyla bilgi veya demeç vermek 50 ceza puanı Başta pandemi sürecinde olduğu gibi, toplum sağlığını, hekimleri ve sağlık çalışanlarının haklarını savunan, kamuoyunu bilgilendiren, görüş ve önerilerini, taleplerini basın ve sosyal medya aracılığıyla üç kez dile getiren Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının sözleşmeleri feshedilebilecek. Aynı sözleşmenin 7. Maddesi başta olmak üzere ASM çalışanlarının mevcut iş güvencesi tamamen ortadan kalkmıştır.”dedi.

ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞMAK VE YAŞAMAK İSTEMİYORUZ

Yılmaz; “İş güvenliğimiz sürekli tehdit edilmiş, anayasal haklarımız engellenmeye çalışılmıştır.

Tüm Türkiye’de sağlık bileşenleri olarak Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinin, başta aile hekimlerine kayıtlı nüfusun düşmesiyle birlikte azalan, yetersiz hale gelen ücretlerin, emeklerinin karşılığı olan düzeye kavuşturulması amacıyla katsayı değişikliği yapılmasını defalarca talep ettik, birçok kez açıklama yayınladık. Sağlık Bakanlığı, ücretlerde iyileştirmeyi bırakın toplumun sağlık hakkı, hekimlerin, sağlık çalışanlarının temel hakları için söz söyleyen hekimleri, sağlık çalışanlarını susturmayı, kolayca işten atmayı içeren yönetmelik yayınlamaktan kaçınmamıştır.

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesi ve özlük haklarında iyileştirme yapılması talebiyle bugün ve yarın iş bırakıyoruz. Çünkü sözleşme fesih komisyonlarının baskısı altında, cezalandırılma tehdidiyle, düşünce özgürlüğümüzü elimizden alan yönetmelikle, her gün eriyen yoksulluk sınırının altında maaşlarımızla ve şiddetle bir arada çalışmak ve yaşamak istemiyoruz.” ifadelerine yer verdi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.