DOLAR 32,6028 0.38%
EURO 34,8206 0.23%
ALTIN 2.503,780,79
BITCOIN 20996825,68%
Hatay
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Hentbol takımı çalışmalara başladı

Hentbol takımı çalışmalara başladı

ABONE OL
19 Ağustos 2021 10:28
Hentbol takımı çalışmalara başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atakaş Hatayspor’un bünyesine katılan Süper Lig hentbol takımı çalışmalarına başladı.

Yeni transferlerin de takıma katılmasıyla birlikte çalışmalara başlayan hentbol takımıyla ilgili bilgi veren takım Antrenörü Savaş Yüksek; 5 sene önce Hataylı gençlerden kurulu bir takımı oluşturduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Hataylı gençlerimizi bu sporda nereye getirebiliriz diyerek hedef belirleyip bir proje takımı kurduk. Bu süreçte 2 Türkiye şampiyonluğu, 1 Türkiye ikinciliği, 2 Türkiye üçüncülüğü, 1 Türkiye dördüncülüğü kazandık. Alttan gelen çocuklar çok başarılı olduğundan, onları Türk hentboluna nasıl kazandırabiliriz dedik. Bunun için bir lig takımı oluşturmalıydık. Kurulma aşamasında aynı zamanda Hatay Büyükşehir Belediyespor Onursal Başkanı olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’a gidip durumu anlattık. Lütfü Savaş, kulübün takımı olarak bizi onayladı. 2.ligden başlayarak ertesi yıl 1. lige çıktık. Geçtiğimiz yıl onursal başkanımız ligde kalacak bir takım oluşturmamızın yeterli olacağını ve Hataylı gençlerin takımda olmasını istediğini belirtti. Ancak yeni yönetim, başkanımız ve şube sorumlularımız ara transferde 2 sporcu daha alarak çıtayı yükseltince ligi ilk 5’te bitirip süper lige adımızı yazdırdık. Çok iyi transferler yaptığımızı düşünüyorum. Takımda Hataylı gençler de mevcut. Bu sene hedefimiz süper ligde kalıcı olmak. Daha sonraki senelerde basketbol takımız gibi çıtayı yükseltip Avrupa kupası yapabilirsek bizim için büyük bir başarı olur. Bu yıldan itibaren Hatayspor formasıyla süper ligde mücadele edeceğiz. Süper lige renk katacağımızı düşünüyorum.”

TAYFUR: HEDEFİMİZ LİGİ EN İYİ YERDE BİTİREBİLMEK

Takım Kaptanı Adnan Tayfur ise Kovid-19 ve sakatlıkların olmadığı bir sezon dileyip kulüp başkanı ve yöneticilerin kendisini çok iyi karşıladığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü :“Günlerimizi çift antrenman yaparak ve çok çalışarak geçiriyoruz. Genç ve dinamik bir takımız. Bu sene süper lige renk katacağız ve sürpriz sonuçlar elde edeceğiz. Hedefimiz ligi en iyi yerde bitirebilmek. Takım arkadaşlarıma güveniyorum. Aynı çalışma temposuyla devam edersek; çok başarılı ve üstleri zorlayacak bir takım olacağımızı düşünüyorum. Umarım, yeni sezonda covid 19 salgın gücünü yitirir ve kendi seyircimiz önünde oynarsak galibiyetlerimizi arttırırz diye düşünüyorum.”

KILINÇ: HEDEFİMİZ AVRUPA KUPALARI.

Şube sorumlusu Hasan Kılınç; “Üst üste lig atlayarak süper lige adımızı yazdırdık. Geçen yıl 1. Ligde kalmak üzere oluşturulan takımımız başarılı olunca onursal başkanımız Sayın Lütfü Savaş ile istişare ederek hedefi süper lig olarak belirledik. İnşallah bu sezondaki ilk hedefimiz orta sıralar. Bundan sonraki hedefimiz Avrupa Kupaları.” dedi.

SAVAŞ: HATAY BİR SPOR KENTİDİR

2021-2022 sezonunda Atakaş Hatayspor bünyesine; basketbol, voleybol, hentbol ve kadın futbol u branşları eklendiğini bildiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Hatayspor Onursal Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; “ Kulübümüze diğer büyük kulüpler gibi basketbol, voleybol, hentbol ve kadın futbol branşlarını ekledik. Hatay bir spor kentidir. Hatay’da spora gönül verenleri sevindirmek ve mutlu etmek, halkımızın kenetlenmesine katkı sağlamak en büyük hedefimizdir. Bunun için mücadele verdik ve vermeye devam edeceğiz. Tüm takımlarımızın başarılı bir sezon geçirmelerini dilerim” dedi

ÖZAT: KULÜBÜN ALT YAPISIYLA ÇOK GÜÇLÜ

Kulübün Basın ve Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Vekili ve Salon sporları sorumlu üyesi Prof. Dr. Mustafa Özat; Kulübün alt yapısıyla çok güçlü, tüm branşlarda çok iyi sporcular yetiştiren ve milli takıma sporcu verebilecek düzeyde bir kulüp olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki sezon için üst sıralarda yer alabileceğini düşündüğümüz takımlar oluşturduk. Buradan onursal başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’a amatör branşlara verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederim. 2021- 22 sezonunda tüm takımlarımıza başarılar dilerim” dedi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.