DOLAR 32,4530 0.26%
EURO 35,1239 -0.09%
ALTIN 2.330,570,48
BITCOIN 22993462,34%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Herkesi festivalimize davet ediyoruz

Herkesi festivalimize davet ediyoruz

ABONE OL
25 Ağustos 2021 14:24
Herkesi festivalimize davet ediyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Dernekleri Platformu Federasyonu (HADFER) Başkanı Ali Kılıç, Defne Kültür ve Sanat Festivali (Defnefest 2021) 27-29 Ağustos tarihinde gerçekleşeceğini söyledi.

Dün HGC’de Festival komitesi üyeleriyle birlikte toplantı düzenleyen Başkan Kılıç, “Her insan ve doğal olarak toplumlar kaliteli bir yaşam için, umutlu ve huzurlu olmak için çalışır, çabalar, tarihimizi, kültürümüzü iyi idrak etmiş bu kadim şehrin insanları olarak paylaşımın, dayanışmanın başta bizler olmak üzere her birey, canlı ve doğa için gerekli olduğu gerçeği ile zamanımızdan, ailelerimizden, işimizden ödün vererek bu sevgi yumağını oluşturduk. Kolektif bir çalışma ile bir misyon üstlenmiş bulunmaktayız. İmkan olanla olmayanın ekmeğini paylaşmasına teşviktir sevdamız. Hayat paylaşıldıkça güzeldir ve anlamlıdır şiarı ile hareket ediyoruz” dedi.

Dayanışma belirli bir zamana bağlı bir durum değildir. Her zamanın ve farklı olayları ve durumları karşısında durabilmek için hepimizin giymesi gereken bir zıh olduğunu belirten Kılıç, “Dayanışma bir yaşam felsefesidir. Asil amacımız da bir şeyler yaparken bu kültürün yayılmasıdır. Dayanışma kültürünün. Paylaşımının, sevginin olgunlaştığı ortamlarda mutluluk ve huzur olur. Ülkemizin ve yaşamın gerçekleri olan doğal afetlere karşı dayanışma ruhu toplumlara güç verir. Acıları ve elbette sevinçleri paylaşma kültürü bizleri ayakta tutar anlayışını taşıyan bir yapıyız. Dayanışma inanan her esi bir yerde var oldu. Dayanışma yaşatır diyen herkes. Umut olmak isteyen, ışık noktası olma adına her kesimden ve yaştan canlar vardı ve çoğalarak var olmaya devam edenlere çok. 2 yıldır pandeminin insanlığa yaşattığı maddi ve manevi en ağır şartlarda, insanların yüzünden kaybolan sevinci, tebessümü ve umudu var etmek için yaşamın her alanında dayanışma şart diyoruz. Umutları yaşatmak için öncelikle umutsuzluk ile mücadele etmek gerekir. Bunun içinde ruhlarımızı sanatla, kültürel faaliyetler ve müzikle besleyelim dedik. Farid Farjad der ki, sevmek, gönül, almak, ince düşünmek, güzel konuşmak, halden anlamak, düşeni kaldırmak, ağlayan güldürmek,. Hepsi bedava! Bizlerde bu değerleri yaşatmak için bu yolda adım atmış sayıyoruz kendimizi. Yol belirlemek yetmiyor o zaman yol alalım dedik ve Defne Kültür ve Sanat Festivali (Defnefest2021) organizasyonu için aylar öncesinden çalışmalara başladık. Bu kadar kapsamlı ve büyük bir sanatsal organizasyon bu bölgede uzun zaman olmamıştır. Halkımızın buna çok ihtiyacı olduğunu biliyoruz. 1.5 yıl boyunca bu tür sosyal ve kültürel aktiviteler çok kısıtlı yapılabildi onun için böyle bir organizasyon gerekliydi. Tüm gerekli prosedür ve izinler aldık. Hazırlarımızı tam hız devam ediyor. Festivalimiz ücretsiz olduğu için tüm giderleri halkımızın duyarlı insanlarından, sponsor desteleriyle ve dayanışma ile karşılamaya çalışıyoruz. Bu festival bizim değil! Bu sizin, hepimizindir. Bunun sahiplenilmesi gerektiğine inanıyoruz. Dayanışma ruhunu besleyen en iyi söylemler, sevgi bulaşıcıdır, olabildiğince bulaştıralım. Dayanışma yaşatır, olabildiğince dayanışma içinde olalım çağırımız ile herkesi 27-29 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalimize davet ediyoruz” diye konuştu. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.