DOLAR 32,3912 0.21%
EURO 35,0896 -0.03%
ALTIN 2.324,750,24
BITCOIN 2283915-0,41%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HIDIRELLEZ DİLEKLERİ

ABONE OL
7 Mayıs 2022 14:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl Hıdırellez Türkiye’de olduğu gibi Hatay’da da büyük umutlarla ve coşku ile kutlandı. Her yıl gerçekleşen dualar ve dilekler bu yıl ’da denize akarsulara atıldı ve gerçekleşmesi için beklemeye çekildi vatandaşlar. Bu yıl edindiğim izlenimler ve dileklerde bulunan vatandaşlarla yaptığım konuşmalarda şöyle bir kanıya vardım; herkes ilk başta oğluna, kardeşine, eşine ve ailesinden illaki birine iş dilemiş.

Ülke genelinde oluşan ekonomik sorunlar yüzünden birçok vatandaş işinden olurken iş arayanlarında iş bulması zorlaştı. Oluşan bu ekonomik ve psikolojik etkenlerden biran önce kurtulmak isteyen vatandaşlar çare olarak geçmişten günümüze kadar devam eden Hıdırellez geleneğine sarıldı. Yazılan yazılar, eklenen istekler edilen dualarla beraber akarsuya atıldığı zaman gerçekleşeceğine inanılan dilekler dilendi, gerçekleşen dileklerin büyük bir bölümü maddiyatlar ile ilgiliydi. Maddiyet ile ilgili edilen duaların çoğu ’da iş bulma ve çalışma hayatıyla alakalıydı. Kimisi mutluluk, kimisi huzur ve kimisi sağlık diledi herkes hayatını düzene sokmak istedi veya düzeninin devam etmesini kısacası her yıl olduğu gibi herkes umutlarını yazdı ama bu yıl önceki yıldan farklı olarak dediğim gibi maddiyata yöneldi, dualarda isteklerde dileklerde öncelik ekonomi vardı. Umarım herkes ettiği duaların karşılığını en kısa sürede alır, ülkemiz ile beraber tüm insanlık için refah ve huzur gelir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.