DOLAR 32,5326 0.1%
EURO 34,9959 -0.12%
ALTIN 2.439,500,15
BITCOIN 21019710,40%
Hatay
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
HİZMET DOLU YIL

HİZMET DOLU YIL

ABONE OL
5 Ocak 2022 11:26
HİZMET DOLU YIL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2021 yılı koronavirüs pandemisi, ekonomik kriz ve derin yoksulluk gerçekleri ile öne çıkarken Hatay Büyükşehir Belediyesi, tüm olumsuzluklara rağmen yıl içinde hizmetlerini arttırarak sürdürdü.

HBB, Hatay halkının sosyal, kültürel, ekonomik ve gündelik yaşamını iyileştirecek birçok projenin altına imza atarken altyapı ve üstyapı çalışmaları ile 2021’e damga vurdu.

HBB ALTYAPI ÇALIŞMALARINI 2021’DE ZİRVEYE TAŞIDI

Hatay halkına ve gelecek nesillere temiz, sağlıklı ve daha yaşanabilir bir kent bırakmak için önemli yatırımlara imza atan HATSU, 593 mahallede 2 milyonu aşkın nüfusun yarınları için hizmetlerini her geçen gün arttırdı.

HBB İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİN YANINDA

Ülkedeki ekonomik olumsuzluklar, derin yoksulluk özellikle açlık sınırı altında ve günlük yevmiye ile çalışan vatandaşlar için dip yokluk durumu oluşturmuşken HBB, ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek onların yanında oldu.

15 ilçedeki Sosyal Marketler aracılığıyla 25 bin 807 aileye kıyafet yardımı yapan HBB, yıl boyunca temel ihtiyaçların karşılanabileceği Hatay Kart’ı yaklaşık 18 bin 500 aileye ulaştırdı. 20 bin aileye gıda kolisi götüren HBB ekipleri çocukları da unutmadı. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının günlük taze süt tüketebilmesi için kolları sıvayan HBB ekipleri, günlük ortalama 1000 litre sütü bu ailelere ulaştırdı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, sosyal hizmetlerinin yanında altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla da 2021 yılında öne çıktı.

DAHA ÇOK YEŞİL ALAN DAHA GÜZEL HATAY

HBB ekipleri, 2021 yılı içerisinde şehre birçok yeni yeşil alan kazandırırken mevcut alanların bakım ve onarımını ihmal etmedi. Sadece 2021’de 356 bin 870 metrekarelik alanı yeşillendiren, bakım ve onarımını yapan ekipler, park, meydan, bulvar ve daha birçok alanda 1 milyon 507 bin ağaç, bitki ve çiçeği toprakla buluşturarak şehrin görünümüne estetik değer kattı.

Özellikle park ve meydanların aydınlatmasını solar sistem aydınlatma üniteleri ile değiştiren HBB, yaptığı diğer çalışmalarla birlikte 2 milyon liralık bir tasarruf sağladı.

HBB, ekmeğini topraktan kazanan çiftçiyi 2021 yılında da unutmadı. Ekipler, HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın kırsal kalkınma projesini daha da ileri taşımak için var gücüyle çalıştı.

HBB’DEN TARIMA DESTEK HASADA BEREKET

HBB ekipleri, büyükbaş hayvanların tırnak bakımından sulama kanalı temizliğine, aquaponik ve hidroponik sistemle sebze üretiminden, ata tohumları ve zeytin kasası dağıtımına kadar birçok başlıkta üreticinin yanında oldu.

Koronavirüsün ülkemizde görülmeye başladığı ilk günden itibaren dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışmalarına hassasiyetle yaklaşan HBB, bu konudaki faaliyetlerine 2021’de de devam etti.

Sağlık kuruluşu, kamusal alanlar, ibadethaneler, toplu taşıma araçları gibi sayısız alanda çalışma yapan ekipler, 20 bin 372 noktayı özenle dezenfekte etti. Yıl içinde larva, uçkun, kemirgen ve haşere ilaçlamalarını da aksatmayan ekipler, 654 bin 651 noktayı insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde ilaçladı.

HATAY, ULAŞIMDA BÖLGESİNİN PARLAYAN YILDIZI OLUYOR

HBB, HADO’nun seferlere başlaması için gerekli olan tüm izinleri 2021 yılında aldı. Pandemi sebebiyle uluslararası sularda yolcu taşımacılığının yapılamamasından dolayı seferlerine başlayamayan HADO, en yakın zamanda Akdeniz’deki yerini alarak Hatay’ın ulaşımdaki yeni ve parlayan yüzü olacak.

HBB, GASTRONOMİDE MARKA ŞEHİR OLMA YÖNÜNDE PATENT ALDI

HBB yetkilileri, 600’ün üzerinde yemek çeşidini ve kentin mutfak kültürünü ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak için çalışma ve temaslarını yıl boyunca aralıksız sürdürdü.

Bu kapsamda haziran ayında İstanbul’da yapılan Gastronomi Turizm Fuarı’nda yerini alan HBB, şehrin mutfak kültüründe önemli yer tutan baharatlardan tatlılara, Samandağ biberinden kurutulmuş meyvelere kadar çok sayıda ürünü katılımcılara tanıttı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.