DOLAR 32,6040 0.39%
EURO 34,8088 0.21%
ALTIN 2.501,580,71
BITCOIN 21056845,71%
Hatay
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
HMKÜ ‘ye  Bakanlıktan Proje Desteği

HMKÜ ‘ye Bakanlıktan Proje Desteği

ABONE OL
19 Nisan 2022 15:30
HMKÜ ‘ye  Bakanlıktan Proje Desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünce hazırlanan “Gelecek Gençlerin / Kültür Endüstrileri Destek Programı” proje destek çağrısı sonuçlandı.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Üniversite-Sanayi İş Birliği ve Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 2021 yılında sunulan “2112071 No’lu Kültür Endüstrilerine Benim de Katkım Var!” projesi desteklenmeye hak kazandı.

9 ay sürecek proje kapsamında; Kültür Endüstrisine yönelik tematik eğitimler, fikri mülkiyet hakları bilgilendirme çalışmaları, ilham veren konferanslar,  alanında uzman kişiler tarafından faydalanıcılara sunulacak mentorluk faaliyetleri ile desteklenen ürün/eser geliştirme çalışmaları ve sergi etkinliği gerçekleştirilecek. Yine proje kapsamında öğrenciler için 3 ayrı kültür endüstrisi ürün/eser geliştirme yarışması düzenlenecek. Yarışmalarda dereceye giren gençler ise ödüllendirilecek. Teknopark Hatay’ın da paydaş olduğu ve Öğr. Gör. Alaeddin Türkmen’in koordinasyonunda yürütülecek proje ile faydalanıcı öğrencilerde  yaratıcılık ve girişimcilik kabiliyetlerinin geliştirilmesi yoluyla uzun vadede ülkemiz kültür endüstrilerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Proje faaliyetleri önümüzdeki günlerde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Üniversite-Sanayi İş Birliği ve Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi web sayfasından duyurulacak. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.