DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2067804-2,12%
Hatay
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
HÜMEYRA GÜNEŞ, BİRİNCİ OLDU

HÜMEYRA GÜNEŞ, BİRİNCİ OLDU

ABONE OL
30 Eylül 2021 10:55
HÜMEYRA GÜNEŞ, BİRİNCİ OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyanet İşleri Başkanlığınca Hatay’da düzenlenen “Kur’an Kursları Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Finali”nde, Bursa’dan Hümeyra Güneş birinci oldu. Hatay Meclis Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmaya, bölgelerinde birinci olan 7 kız öğrenci katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, 7 bölgeden yarışmaya katılan öğrencilerin her birinin çok başarılı olduğunu belirterek, öğrencileri, ailelerini ve onları yetiştiren Kur’an kursu öğreticilerini tebrik etti.

“BÖYLE FİNALLERİN HATAY’DA YAPILMASI MUTLULUK VERİCİ”

İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili de birçok medeniyete, dile ve dine ev sahipliği yapmış Hatay’ın halen bu vasfını bir zenginlik olarak sürdürdüğünü söyledi.

Yarışmanın kentte gerçekleşmesinden memnuniyet duyduklarını vurgulayan Bilgili, yarışmanın kazananın olmadığını söyledi.

Yarışmada Bursa’dan Hümeyra Güneş birinci, Samsun’dan Feride Betül Kırbıyık ikinci, Afyonkarahisar’dan Meryem Adırbelli de üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen ve AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal verdi.

Programa Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, öğrenciler ve velileri katıldı. Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.