DOLAR 32,3252 0.22%
EURO 35,1067 -0.16%
ALTIN 2.308,331,37
BITCOIN 22867053,10%
Hatay
12°

KAPALI

05:03

İMSAK'A KALAN SÜRE

İdlib’deki Briket Evler Sahiplerini Buldu

İdlib’deki Briket Evler Sahiplerini Buldu

ABONE OL
5 Mayıs 2022 14:51
İdlib’deki Briket Evler Sahiplerini Buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesaj ile katıldığı törenle İdlib’te savaş mağduru aileler için yaptırılan briket evlerin anahtar teslim törenini gerçekleştirdi.

Memursen ve Mehmed Akif İnan Vafkı ile ‘Bir Aradayız İdlib’in Yanındayız’ kampanyası kapsamında AFAD Koordinasyonunda 12 STK’nın desteğiyle77 bin 046’sı projelendirilen 57 bin 306’sı bitirilen 9 bin 741’i devam eden ve 50 bin 440’ı da taşınılan briket evlerin anahtar teslim töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 milyon Suriyelinin geri dönüşünü sağlayacak proje hazırlığında olduklarını söyledi.

“BİTEN EVLERE ŞU ANA KADAR 50 BİN AİLE YERLEŞTİRİLDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, “İdlib’deki ve ülkemizin güvenli hale getirdiği diğer bölgelerdeki kardeşlerimi hassaten selamlıyor, her birini kucaklıyorum. Coğrafyamızda barış, huzur, güven özlemi içinde olan mazlum ve mağdur tüm kardeşlerimizin bayram gibi bayramlar geçirebilecekleri günlere bir an önce kavuşmalarını diliyorum. Bugün İdlib’de çok anlamlı bir tören vesilesiyle bir aradayız. Suriye’nin kuzeyindeki güvenli bölgelerde yıllardır çadırlarda yaşayan kardeşlerimizin hayat şartlarını bir parça da olsa da için 250 ayrı noktada inşa ettiğimiz briket evlerin resmi açılışını yapıyoruz. İçişleri Bakanlığı AFAD koordinasyonunda yürütülen yardım kampanyası ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle başlattığımız 77 bin briket evin 57 bin 306’sını tamamladık. Kalanların inşası ve hazırlıkları sürüyor. Bu evler camisiyle, okuluyla, sağlık merkeziyle, fırınıyla, sosyal tesisiyle, çocuk parkıyla, eksiksiz birer yaşam alanı olarak tasarlanmış ve inşa edilmiştir. İnşası biten evlere şu ana kadar 50 bin aile yerleştirildi. İnşallah briket ev sayısını toplamda 100 bine çıkaracak dolayısıyla 100 bin ailenin şartları bir parça da olsa düzeltmiş olacağız. Briket evlerin burada oturacak Suriyeli kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu evlerin yapımında emeği geçen tüm kurumlarımıza sivil toplum kuruluşlarımıza hayır sahiplerine inşasında çalışan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.