DOLAR 32,3309 0.24%
EURO 35,0955 -0.12%
ALTIN 2.298,120,92
BITCOIN 22835531,24%
Hatay

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İHH, Afrin’e yetim annelerini istihdam için dikiş ve nakış atölyesi açtı

İHH, Afrin’e yetim annelerini istihdam için dikiş ve nakış atölyesi açtı

ABONE OL
15 Ekim 2021 13:00
İHH, Afrin’e yetim annelerini istihdam için dikiş ve nakış atölyesi açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin kuzeyindeki Afrin bölgesinde yetim annelerinin meslek edinmesi ve istihdamı amacıyla dikiş ve nakış atölyesi açıldı.

Vakfın Suriye Çalışmaları Yetim Birimi Sorumlusu Erdal Ağca, yazılı açıklamasında, savaşın yetim bıraktığı çocuklara ve annelerine sahip çıktıklarını belirtti.

Atölyenin 30 yetim çocuğun anneleriyle yaşadığı İsmet Kaya Yetimhanesi’nde faaliyete geçirildiğini bildiren Ağca, atölyede 11 savaş mağduru kadının meslek öğreneceğini ifade etti.

Ağca, yetim annelerinin meslek edinebilmeleri için çok sayıda proje uyguladıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Bu atölyenin kurulum ve işletimiyle ilgili gerekli maddi destek, Alanya İHH İnsani Yardım Derneği Gazipaşa Temsilciliğince karşılandı. Atölyenin kısa sürede meyvelerini vermesini ümit ediyoruz. Daha önce uygulamış olduğumuz benzer projelerde 3 ile 6 ay arası sürede sonuç aldık. Afrin’de yeni açtığımız atölyemizde de en kısa sürede tüm yetim annelerinin terzilik mesleğini öğrenmesini arzu ediyoruz. Burada kazandıkları terzilik bilgisini ileride gelirlerini temin etmek içinde kullanabilecekler.” AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.