DOLAR 32,5255 -0.08%
EURO 34,8104 -0.17%
ALTIN 2.422,82-0,29
BITCOIN 21581730,05%
Hatay
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
İhtiyaçlarımızı yerli esnaflardan yapalım

İhtiyaçlarımızı yerli esnaflardan yapalım

ABONE OL
24 Ağustos 2021 13:47
İhtiyaçlarımızı yerli esnaflardan yapalım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, tüm ihtiyaçların yerel esnaftan yapılmasını istedi.

Okulların açılış hazırlıklarının yapıldığı bugünlerde, halkımızın yerel esnaflarımızdan alışveriş yapmaları halinde, esnaflarımız kalkınacak ve ilimiz ekonomisine katkı yapacaktır diyen Başkan Teksöz, açıklamasına şöyle devam etti: “Kırtasiye sektöründe faaliyet gösteren esnaflarımız, tüm esnaf ve sanatkarlarımızın olduğu gibi, Kovid-19 pandemi salgını döneminde, bir buçuk yıldır okulların kapalı olması ve uzaktan eğitim yapılması nedeniyle, okul ve ofis ürünleri satışlarında daralmalar yaşamış ve sektör büyük ekonomik sıkıntılarla karşılaşmıştır.

İlimizde faaliyet gösteren zincir marketler, kırtasiyeci esnafımızın sattığı kırtasiye ürünlerini faaliyet alanları gıda ürünleri satışı olmasına rağmen, tüm ürünleri sattıkları görülmektedir. Bu durum kırtasiye ürünü satarak ticaret yapan ve bu şekilde ayakta kalmaya çalışan kırtasiye perakendeci esnafımızı zincir marketlerin orantısız gücünün altında ezmektedir. Zincir marketlerin gıda ürünleri satışı dışında yapacağı satışların yasal bir düzenleme ile en kısa zamanda yasaklanması en büyük dileğimizdir. Okulların açılış hazırlıklarının yapıldığı bugünlerde, halkımızın yerel esnaflarımızdan alışveriş yapmaları halinde, esnaflarımız kalkınacak ve ilimiz ekonomisine katkı yapacaktır.Halkımızın ihtiyaçları için yapacağı harcamalarda yerel esnaflarımızı tercih etmesi nedeniyle yapacağı hemşeri dayanışması, sıkıntılı bir süreç yaşayan esnaflarımızın nefes almasının sağlayacaktır.” dedi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.