DOLAR 32,5678 0.03%
EURO 34,8641 -0.07%
ALTIN 2.430,680,04
BITCOIN 2106051-3,22%
Hatay
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
“İki Ülke Arasındaki Dostluk Devam Edecek”

“İki Ülke Arasındaki Dostluk Devam Edecek”

ABONE OL
16 Kasım 2021 16:44
“İki Ülke Arasındaki Dostluk Devam Edecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tayvan Reyhanlı Dünya Vatandaşları Merkezi ve Reyhanlı Belediyesi tarafından Reyhanlı İlçesi’nde gerçekleştirilen projeler kapsamında Konser ve Sinema Açık Hava etkinliği düzenlendi.

Reyhanlı İlçesi’nde gerçekleştirilen açık hava etkinliğine Tayvan’ın Ankara Büyükelçisi Volkan Chih Yang Huang ve eşi, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu ve eşi, Ak Parti Reyhanlı İlçe Başkanı Mehmet Yumuşak ve eşi, Reyhanlı Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Suriyeli misafirler ve Reyhanlılı vatandaşlar katılım gösterdi.

Konser ve Sinema Açık Hava etkinliği öncesinde Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu ve Tayvan’ın Ankara Büyükelçisi Volkan Chih Yang Huang birer konuşma gerçekleştirdiler.

HACIOĞLU: BU PROJENİN AMACI REYHANLI İLÇEMİZİ BİR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEKTİR

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu yaptığı konuşmada, “Reyhanlı belediyemizin ortaklığıyla gerçekleşen Reyhanlı Toplum Merkezi’nin konser ve açık hava etkinliklerine katılımınızdan dolayı duyduğum memnuniyeti buradan ifade etmek istiyorum. Reyhanlı Toplum Merkezi projesi şehrimiz için büyük önem arz eden projelerden birisidir. Üzerinde de uzun zamandan beri çalıştığımız projeyi artık vatandaşlarımızla buluşturmaya az bir zaman kaldı. İnşallah adlığımız bilgiler neticesinde önümüzdeki 3 ay içerisinde tamamlanmış olarak coşkulu bir şekilde halkımıza sunmayı hedefliyoruz. Bu projenin amacı Reyhanlı İlçemizi bir cazibe merkezi haline getirmektir. Bu konuda katkılarından dolayı Tayvan’ın Kültür Misyon Şefi Yaser Bey arkadaşlarına buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Onların nezdinde Tayvan’ın Ankara Büyükelçisi Volkan Chih-yang Huang ve eşlerinin temsil ettiği Tayvan ülkesine ve kıymetli, yardımsever vatandaşlarına Reyhanlılılar adına kucak dolusu sevgi ve saygılarımı gönderiyorum.” dedi.

PROJELERİMİZİN SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASI ÖNEMLİDİR

Gerçekleştirdikleri projenin en önemli unsurunun sürdürülebilir olması olduğunu belirten Başkan  Hacıoğlu, “Projenin amaçlarından bir tanesi de farklı mimarisiyle ilçemizi sosyal faaliyetleri içeren hem çalışmalar, hem de turizm açısından da uğrak noktası olarak düşünüyoruz. Bu projelerin en önemli unsuru sürdürülebilir olmasıdır. Projede buluşturduğumuz yönetimle bir düzen içerisinde projelerimizi vatandaşlarımızla buluşturup, vatandaşlarımıza hizmet etmesine sağlayacak bir duruma getirmek amacındayız. 4 ve 7 dönümlük arazi üzerinde gerçekleştirdiğimiz bu projede meslek kursları açılacak, en önemlisi ev hanımlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız ve sanatçılarımız için birer bir meslek sahibi olma fırsatı yakalayacaklardır. Kısacası halkımız burada hem öğrenecek ve üretecek, hem de ürettiğini var olan yönetimle beraber ürettiklerini pazarlama imkanı bulacaklardır.” dedi.

KATILIM GÖSTEREN TÜM VATANDAŞLARIMIZA VE MİSAFİRLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Tayvan ve Türkiye’nin dostluğunun devam edeceğini belirten Başkan Hacıoğlu, “Türkiye ve Tayvan, mesafelere bakılmaksızın ihtiyaç duyulduğunda dayanışma içinde olan gerçek dostlardır. Bildiğiniz üzere insani yardımlar konusunda Tayvan hükümeti, Ankara’da yerleşik Tayvan Temsilciliği ve belediyemiz koordinatörlüğünde 2016 yılında ilçemize TaiPei Dostluk Okulu’nu da kazandırmıştır. Bundan sonra ki süreçte de iki ülke arasındaki dostluk ve dayanışma devam edecektir. Bugünkü açık hava etkinliklerine katılım gösteren tüm vatandaşlarımıza ve misafirlerimize teşekkür ediyor, projede emeği geçenlere bir kez daha görevlerinde başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

HUANG: TAYVANLILAR OLARAK GÖSTERİLEN İLGİDEN MEMNUNUZ

Konser ve Sinema Açık Hava etkinliğinde bir konuşma gerçekleştiren Tayvan’ın Ankara Büyükelçisi Volkan Chih Yang Huang, “Bugün Tayvan merkezinde sizlerle bir araya geldiğimiz için çok mutluyuz. Merkezimizde İngilizce, Arapça ve kadın tekstili kursları da dahil olmak üzere birçok kursun resmi olarak açıldığını görmekten memnun oldum. Tayvan Mandarin okulumuz tarafından Reyhanlı’da düzenlenen kültürel aktiviteye gösterilen yoğun katılım ve ilgi beni çok duygulandırdı. Bu yapılan çalışmalar için Tayvan Merkezi Başkanı Dr. Chiu ve ekibi ile birlikte Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu’na desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum.” diye konuştu.

BAŞKAN HACIOĞLU, BÜYÜKLEÇİ’YE TABLO HEDİYE ETTİ

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, Tayvan’ın Ankara Büyükelçisi Volkan Chih Yang Huang’ın ahşap üzerine yakılarak yapılmış olan resim tablosunu hediye etti.

KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

Reyhanlı’da düzenlenen etkinlikte yapılan konuşma sonrasında Çerkez Folklor Ekibi gösterisi, Suriyeli yerel ve Türk sanatçılar tarafından konser verildi. Konser etkinliğinin ardından Tayvan’ı konu alan sinema gösterisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.