DOLAR 32,4375 0.17%
EURO 35,0217 -0.19%
ALTIN 2.322,020,14
BITCOIN 22933532,35%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İktidar, HADO İçin Bürokratik Engelleri Kaldırmalı

İktidar, HADO İçin Bürokratik Engelleri Kaldırmalı

ABONE OL
14 Temmuz 2021 12:33
İktidar, HADO İçin Bürokratik Engelleri Kaldırmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın tanıtımına, turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacak olan HADO (Hatay Deniz Otobüsü)’nün faaliyete geçmesi için iktidara seslenerek bürokratik engellerin kaldırılması çağrısında bulundu.

Arsuz’daki HADO istasyonunun alt yapısı ve yazışmalarla ilgili belediyeye düşen tüm çalışmaların tamamlandığını bildiren Başkan Savaş,  “Güvenlik önlemlerimizi de aldık. Tefrişatımızı da bu hafta sonuna kadar bitirmiş olacağız. Ankara’da başvurmuş olduğumuz izinlerin de bir an önce bitmesini bekliyoruz. Artık Hataylılar ve çevre iller olarak bizim deniz otobüsümüze binip Kıbrıs’tan başlamak üzere diğer ülkelere gitmek için bekliyoruz” dedi.

HADO SEFERLERİNİN BİR AN ÖNCE BAŞLAMASINI İSTİYORUZ

HADO’nun Hatay için önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Başkan Savaş, “ Sadece buradaki binaya 7 milyon kadar kaynak kullandık.  2 milyon kiralama bedeli, tefrişatı ile birlikte 10 milyonluk bir harcamamız oldu. Hatay halkı için, Kıbrıs ve diğer ülkelere gidip gelecek turistler için bu gerçekten değer” diye konuştu.  Hatay’ın artık “çıtayı yükseltmek” zorunda olduğunu vurgulayan Savaş, “Hatay turizmde, ticarette hem de her türlü ticari gelişmelerde önü açık bir şehirdir. Bundan sonraki süreç içerisinde de Akdeniz’i daha iyi değerlendirerek Hatay insanımızın daha fazla umut beslemesine ve konforunun daha fazla artmasına neden olacak bu limanın bir an önce açılmasını Ve HADO seferlerinin bir an önce başlamasını istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

SAVAŞ: İKTİDAR TEMSİLCİLERİ HADO İÇİN ANKARA’DAKİ BÜROKRASİYİ HIZLANDIRSIN

İktidar temsilcilerinden destek beklediklerini ifade eden Savaş, “ İktidar ve iktidarın Hatay’daki temsilcilerinden de ricamız, yapmış olduğumuz bu tesisisin arkasında dursunlar. Hatay halkının haklı taleplerine destek olsunlar. Ve Ankara’daki bürokrasiyi lütfen biraz hızlandırsınlar. Eğer bürokratik olarak frene basmaya devam ederlerse bu ayı ve bundan sonraki ayları maalesef kaybedeceğiz. Maalesef yazı patinaj çekerek geçirmiş olacağız. Biz burayı yaptık, Hatay halkına hayırlı uğurlu olsun” dedi. Lütfü Savaş konuşmasına şöyle devam etti:  “İktidarın Hatay halkını düşünerek bir an önce bürokratik engelleri ortadan kaldırması lazım ve izinlerin Ankara’dan çıkmasına katkı sağlaması gerekiyor. Yazın temmuz ayı içerisinde bizim deniz otobüsü seferlerimizin başlamasına destek vermesini bekliyoruz. Bu güne kadar bize destek veren Sayın Valimizden itibaren bütün resmi kurum ve kuruluşlarımıza, arkadaşlarımıza ve burada emeği olan müteahhitlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum”  HADO seferlerinin bir an önce başlamasını istediklerini belirten Savaş, Hatay halkı da Kıbrıs’taki insanlar da bizim kadar heyecanlılar ve beklemekteler. Lütfen iktidarın temsilcileri benim de sesimi duysun. Benden çok Hataylı insanlarımızın sesini duysun. O sese en azından bu seferlik kulak versinler” diye konuştu.  Başkan Savaş’a HADO tesislerindeki ziyaretinde HBB Genel Sekreter Yardımcıları Bülent Ok ve Metin Açık eşlik etti. Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.