DOLAR 32,5191 0.13%
EURO 34,7756 0.01%
ALTIN 2.501,400,70
BITCOIN 20883471,25%
Hatay
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
İktidarın Karşıt Politikası Devam Ediyor

İktidarın Karşıt Politikası Devam Ediyor

ABONE OL
25 Haziran 2022 10:51
İktidarın Karşıt Politikası Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli Sen Hatay Şube Başkanı Meryem Kılıç İktidarı emeklileri yoksullaştırıp paralarını zengine aktarmaya devam etmekle suçladı.

Antakya Köprübaşında Basın açıklaması yapan Emekli Sen Şube Başkanı Meryem Kılıç şu eleştirilerde bulundu:

“İktidarın, emekli ve emekçi/çalışan karşıtı politikası devam ediyor. Bu politikanın özü, yoksullardan ve çalışanlardan alıp, zenginlere, yandaşlara ve para babalarına vermektir. Memleketin kaynaklarını peşkeş çekmektir. 20 yıllık sürede ölçüsüz lüks harcamalar, gelir garantili modeller, yolsuzluklar, hesapsız kitapsız iç ve dış borçlanmalar,  merkez bankası ve hazine kaynaklarının yağmalanması sıradanlaştı. Bu yüzden enflasyon ve döviz kontrolden çıktı. Kaynak dağıtımında adalet ortadan kalktı. Bu krizde en büyük faturayı biz emekliler ödüyoruz. Yandaş zenginler daha zengin olurken, milyonlarca emekli ve çalışan emekçinin payına yoksulluk ve açlık düştü.

Cumhuriyet idaresi yokluğu ve yoksulluğu tarımda ve sanayide kamucu yatırımlarla aşmış, Osmanlı’dan kalan borçları ödemiş, memleketi demir ağlarla örmüş fabrikalar ve devlet çiftlikleri kurmuştur.”

“İLK SEÇİMDE EMEKLİLER BUNUN GEREĞİNİ YAPACAKTIR”

“AKP ise yirmi yıllık iktidarında,  sınırsız özelleştirme, yüksek dış borç, yüksek faiz-düşük kur ve ucuz işçilik politikası uyguladı. Bankerlere ve borsacılara öncelik vererek halkı yoksulluğa itti, sanayi ve tarımı çökerterek, kalkınmayı sadece inşaata bağladı, devlet hazinesini iktidara yakın müteahhitlere ardına kadar açtı. Emekliler insanca bir yaşam istiyorlar. Buna hakkımız da var. Yoksulluk ve açlıkta yaşamamız kader değil, iktidarın izlediği, emekli ve emekçi karşıtı politikadır. İktidar yıllardır bizi görmezden geliyor, sorunlarımızı çözmüyor, daha da ağırlaştırıyor. Yapılacak ilk seçimde emekliler bunun gereğini yapacaklardır.”

“Yaşadığımız ekonomik ve sosyal krizde işsizlerden sonra en çok etkilenen ve perişan olanlar emeklilerdir. İktidar bizlerin ekonomik, sosyal ve demokratik taleplerimizi görmüyor ve çözmüyor. Emekliler açlıkla mücadele ediyorlar. Memleketin bütçe kaynaklarından, milli gelirinden paylarını alamıyorlar. Sağlık ve ilaç kesintileri devam ediyor. Milyar dolarlar, gelir garantili işlerine, yandaş şirketlere, gerici vakıflara, kur korumalı bir avuç para babasına aktarılıyor ama yılda iki defa verilen bayram ikramiyelerimize bile, mali disiplini bozar, ödeme dengesi bozulur bahanesiyle, bir kuruş bile zam yapılmıyor. Milyonlarca emekli ve emekli ailesi, iktidarın emeklileri mahkûm ettiği açlık ve yoksulluğu unutmayacaktır. İktidarın Emeklileri yoksullaştırma ve açlığa mahkûm etme politikasına geçit vermeyecektir.” Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.