DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20789682,74%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
İlaç Sıkıntısını Kim Çözecek?

İlaç Sıkıntısını Kim Çözecek?

ABONE OL
7 Şubat 2022 13:13
İlaç Sıkıntısını Kim Çözecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu yazılı soru önergesini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplamasını istedi. Ülkede yaşanan ilaç sıkıntısına değinen Tokdemir yayınladığı yazılı önergede, “Türkiye’de ilaç piyasasının büyük bir kısmı ithal edilen ilaçlardan oluşmaktadır. Yerli üretim ilaçlar noktasında ise etken maddeler yine yurt dışında ithal edilmektedir. Her iki durumda da dövize bağlı kalmış durumdayız. Türk Eczacılar Birliği (TEB)’in açıklamasına göre yaklaşık 650 ilacın temini ve hastalara ulaştırılması noktasında sıkıntılar yaşandığı açıklanmıştır. Halk sağlığını tehdit eden ilaç sıkıntısının giderilememesi krizinin derinleşmesine, pandemi dönemi dikkate alındığında birçok mağduriyetin yaşanmasına neden olacaktır. Bu bağlamda,

Bakanlık olarak ülkemizde meydana gelen ilaç sıkıntısını çözecek bir çalışmanız var mıdır? Türk Eczacılar Birliğinin açıklamasına göre yaklaşık 650 ilacın hastalara temini konusunda yaşanan sıkıntılar doğru mudur? Elinde ilaç varken vatandaşa satmayıp stok yapan ilaç firmalarına yönelik, Bakanlık olarak herhangi bir cezai işlem uygulanmakta mıdır?” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.