DOLAR 32,5611 0.25%
EURO 34,7794 0.01%
ALTIN 2.491,270,29
BITCOIN 20682083,93%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

04:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
İletişim Çalıştayı İstanbul’da Gerçekleşti

İletişim Çalıştayı İstanbul’da Gerçekleşti

ABONE OL
30 Aralık 2021 11:41
İletişim Çalıştayı İstanbul’da Gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, kurum personeli ve gazetecilere yönelik 24 ve 25 Aralık 2021 tarihlerinde İstanbul’da “Kapasite Geliştirme ve Perspektif Çalıştayı” düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen çalıştaya, TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan, İletişim Başkanlığı başkan yardımcıları, daire başkanları, bölge, şube müdürleri ve çalışanlar ile yerli-yabancı basın mensupları katıldı.

İletişim Başkanlığı tarafından 24-25 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da bir otelde düzenlenen “Kapasite Geliştirme ve Perspektif Çalıştayı”, kum sanatçısı Ömer Faruk Elmas’ın gösterisinin ardından, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un sunumuyla başladı. Sunumunda Başkanlığın, kamu diplomasisi, CİMER, Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Basın Yayın alanlarında yaptığı faaliyetler hakkında da bilgi veren İletişim Başkanı Altun, söylem birliğinin sağlanmasının, yeni nesil doğrulama sisteminin ve kriz yönetiminin önemine değindi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, “Biz şuna inanıyoruz ki eğer bu yürüyüş devam ederse yeni dönem Türkiye’nin dönemi olacak. Çünkü Türkiye, gerçekten eskisi gibi değil. Gerçekten büyük ve güçlü bir ülke bugün itibarıyla sadece oyunbozan değil, oyun kuran bir ülke. Sadece bir istikrar adası değil aynı zamanda istikrarlaştırıcı bir güç. Bu küresel sömürü sisteminin en temel aygıtlarından biri olan faiz ekonomisine karşı Sayın Cumhurbaşkanımız, daha bir hafta öncesinde ‘battık’, ‘bittik’ nâraları atılırken birden bire bütün dünyanın ağzını açık bırakacak şekilde birkaç adımla, birkaç çözüm önerisiyle kararlı siyasi duruş sergilemiş oldu. Bu anlamda bağımsız ekonomi modelinin nasıl işleyeceğine ilişkin kararlılık ortaya konulmuş oldu. Kamu diplomasisi, ulusal ve uluslararası ilişkiler, halkla ilişkiler, stratejik iletişim ve kriz yönetimi alanlarında bütün teknolojik imkânları ve araçları kullanacağız. 360 derecelik bir yaklaşımla ‘Türkiye’ markasını güçlendirmek, dünyada anlatıp etkinleştirmek noktasında gayret sarf edeceğiz. Ülkemizin bir dünya gücü ve küresel aktör olmasında gayret sarf edeceğiz”

Türkiye için “küresel kaos ortamında istikrar adası” ifadesini kullanan İletişim Başkanı Altun, “Bu gelişmeler sürecinde ülkemiz küresel kaosun ortasında istikrar adası olarak konumlandı, kendi hedeflerinden sapmadı ve dahası Türkiye dış politikada sağlık sisteminde, insani yardım politikasında, savunma sanayisinde kendi modelini üretti ve bu noktada kendi modelini daha etkin bir şekilde hayata geçirme noktasında gayret ortaya koydu, koymaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.İletişim Başkanı Altun, savunma sanayi, sağlık sistemi, dış politika ve insani yardımlarla beraber, küresel markalar ve yeni ekonomi modeliyle Türkiye’nin bölgede ve dünyada model olduğunu dile getirdi.

İletişim Başkanlığı bünyesinde yapılan çalışmaları örneklerle anlatan İletişim Başkanı Altun, dünyanın en büyük kamu iletişim platformu hâline gelen Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nin (CİMER) ülkenin en güvenilir devlet araçlarından birisi olduğuna vurgu yaptı. İletişim Başkanı Altun, CİMER’in geri dönüş hızı ve oranının yüzde 90’lara çıktığını kaydetti. İletişim Başkanı Altun, Devlet Enformasyon Sistemi ile Türkiye ve bölgedeki gelişmeleri anlık takip ederek binlerce bülten oluşturduklarını, milyonlarca haberi işlediklerini ve onlarca medya kuruluşunu bu sisteme entegre ettiklerini aktardı.

Bundan sonra, “kriz yönetiminde tek merkezden güçlü bir iletişim ağı kurmak”, dezenformasyonla etkin mücadele için yeni nesil doğrulama sistemi “Doğru mu?” uygulamasını hayata geçirmek için çalışacaklarını belirten İletişim Başkanı Altun, Türkiye’nin global marka kimliği alanında çalışmalar yapmayı amaçlayan, ülke imajı ve marka değerinin güçlendirilmesi ve stratejik iletişim vizyonu hedeflerinin gerçekleştirilmesi için Türkiye Marka Ofisi’ni kuracaklarını açıkladı.

Türkiye’nin bundan sonra sadece oyunbozan değil, oyun kuran ülke olduğunu belirten Altun, güçlü bir yürüyüşle yeni dönemin Türkiye’nin dönemi olacağını vurgulayarak, “Çünkü Türkiye, gerçekten eskisi gibi değil. Gerçekten büyük ve güçlü bir ülke bugün itibarıyla sadece oyunbozan değil, oyun kuran bir ülke. Sadece bir istikrar adası değil, aynı zamanda istikrarlaştırıcı bir güç.” dedi.

2020-2021 Dönemi Stratejik Değerlendirme ve 2022-2023 Vizyonu Çalıştayı’nda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının kurumsallaşma yolculuğu, iletişimin geleceğine dair konu başlıklarının ele alındığı çalıştaya; İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğüne bağlı sorumluluk bölgeleri olan Hatay, Mersin, Adana ve Osmaniye illerinden gazeteciler hazır bulundu.

Adana Bölge Müdürü Mustafa Keleş moderatörlüğünde, medyanın sorunları ve çözüm önerileri başlığı altında düzenlenen çalıştaya, Hatay ilinden Kent Gazetesi İmtiyaz Sahibi Muhammed Ali Çayırcık, Kırıkhan Olay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet İnönü Bilgin, Mersin ilinden Mersin Gazetesi Selahiddin Akkuş, Mersin Kadın Gazetesi Zeliha Akkuş, Adana ilinden Halil Arslan, F. İnci Gül, Osmaniye ilinden Sabır Gazetesi Ersin Şimşek, Takip Gazetesi’nden Resul Özdil katıldı.

Toplamda 598 kurum personeli ile 116 yerel basın mensubunun katıldığı Kapasite Geliştirme ve Perspektif Çalıştayı’nda ise alanında uzman kişiler tarafından, Bilişim Güvenliği, “Türk Medya Hukuku”, “Kamu Personelinin Sosyal Medya Kullanımında Dikkat Etmesi Gereken Hususlar”, “Protokol”, “Sıfır Atık-İş Güvenliği ve Sağlığı”, “Kamu Harcamalarında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar” konu başlıklarında eğitim verildi. Müzik dinletisi, folklor ekibinin gösterilerinin de yer aldığı çalıştay, Gala gecesinin ardından sona erdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.