DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2080067-1,00%
Hatay
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

İlgi Beklentisi Artık Beni Çok Yoruyor: Toksik İlişkiler

ABONE OL
22 Kasım 2021 16:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ne güzel diyor Emel Sayın şarkısında: “Bu dünyada sevgi büyük ihtiyaç Herkes sevmeye, sevilmeye muhtaç”

Sevmek ve sevilmek birbirini tamamlayan dünyadaki en güzel duyguların başında gelir. Fakat bir ilişkide sevilmek için fazla mücadele etmek gerekiyorsa ve bu ilişki sizi fazlasıyla yıpratmasına rağmen ilişkinin doğru biçimde ilerlediğini düşünüyorsanız; bu yazı tam size göre. Acaba toksik bir ilişkinin içinde olabilir misiniz?

Toksik ilişki bireylerin hayatında sıklıkla karşılaştığı ilişki türlerinden biridir. Bazen flört döneminde bazen evlilikte bazense boşanma aşamasında olan çiftlerde kendini gösterir. Toksik ilişkiler bireylerin birbirlerini yordukları, ne uzak ne yakın olabildikleri, sorunlarını konuşarak çözemedikleri ilişkilere denilir. Bu ilişkiler partnerleri duygusal ve zihinsel anlamda yıpratmakla birlikte yaşadıkları problemlere çözüm bulmakta da zorluk yaşatır. Çiftler, bir yandan yıpranmaya devam eder bir yandan da ilişkiyi yaşamaya devam ederler.

Bu sağlıksız ilişkinin farkına varabilmek ve sağlıklı bir ilişkiye dönüştürmek için de partnerlerin toksik ilişki içinde olduklarını fark etmeleri ilk adımdır. Toksik ilişkinin en büyük özelliklerinden birisi bireylerin birbirlerine saygı duymaması, birbirlerini önemsiz görmesi ve birbirlerine alan tanımamasıdır. Böyle bir ilişki içinde olanlar için bu ilişkiyi yürütmek yerine bu ilişkiyi sağlıklı bir ilişki haline getirmek en güzel yöntem olacaktır.

Peki nedir toksik ilişkiden kurtulmanın yolları:

1. Birbirinizi tanıyın

2. İletişim kurun

3.Sorunları çözmeye çalışın

4.Güven problemini aşın

5.Birbirinize inanın

6.Kendinize vakit ayırın

7.Birey olduğunuzun farkına varın

8.İlişkinize renk katın

9.Destek alın

Konuyla ilgili çıkmaza sürüklendiğinizi düşünüyor, ilişkinizi bitirmeyi düşünüyor ama bir türlü de kopamıyorsanız; ilişkinizi güçlendirmek ya da ilişkinizden sağlıklı kopabilmek için destek almayı ihmal etmeyiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.