DOLAR 32,5869 0.02%
EURO 34,9238 0.05%
ALTIN 2.430,810,05
BITCOIN 2166758-0,53%
Hatay
22°

AZ BULUTLU

04:23

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
İnsanca Yaşamaya Yetecek Bir Ücret İstiyoruz!

İnsanca Yaşamaya Yetecek Bir Ücret İstiyoruz!

ABONE OL
18 Haziran 2022 12:00
İnsanca Yaşamaya Yetecek Bir Ücret İstiyoruz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KESK Şubeler Platformu Adına açıklamalarda bulunan Özgür Tıraş, “Ülke tarihinin belki de en karanlık döneminden geçiyoruz” dedi.

Tıraş, yaptığı açıklamada; “Bir avuç mutlu azınlık dışında kalan 84 milyon olarak ülkeyi yönetenlerin aldığı yanlış kararların faturasını daha fazla işsizlikle, daha fazla yoksullukla ödemeye devam ediyoruz. İktidarın talimatları ile belirlenip, TÜİK vasıtası ile açıklanan resmi enflasyon bile yüzde 73,5 ile son 24 yılın rekorunu kırmış bulunuyor. Resmi enflasyon ulaştırmada yüzde 107, ye,   gıda ürünlerinde yüzde 91’e ulaştı. Çarşıda, pazarda, mutfakta yaşadığımız gerçek enflasyon ise çoktan yüzde 150’yi aştı. Bizim için en önemli kalem olan gıda enflasyonu ise yüzde 200’ü buldu. Buna karşın kamu emekçileri olarak maaşlarımızda yaşanan artış “toplu sözleşme” artışları ve enflasyon farkları ile sadece yüzde 44’te kaldı. Bu karanlık tabloya rağmen iktidar sözcüleri her fırsatta “enflasyon tüm dünyada rekor” kırıyor bahanelerinin arkasına saklanıyor. Oysa mızrak artık çuvala sığmıyor. Bin bir oyunla düşük gösterilen resmi rakamlara göre bile Türkiye enflasyonu en yüksek ülkeler sıralamasında dünya beşinciliğine yükselmiş bulunuyor.” Diye konuştu.

Eşi çalışmayan, iki çocuklu, en düşük memur maaşı 2022 Mayıs itibari ile 19.785 TL üzerine çıkarılmalıdır. Tüm tüketim maddelerine yapılan zamlar geri alınmalı, bu maddelerde KDV sıfırlanmalıdır. Akaryakıt ürünlerinden telefona kadar lüks olmaktan çıkan her üründe ÖTV kaldırılmalıdır. Halkın, emekçilerin cebinden alıp zenginlere, beşli çeteye, yandaşlara aktarmanın araçları olan Kur Korumalı Mevduat Sistemi, Kamu Özel İş birliği Projeleri, Döviz Garantili İhaleler sonlandırılmalıdır.”  Kenan CENGİZ                             

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.