DOLAR 32,5914 0.08%
EURO 35,0283 0.43%
ALTIN 2.429,310,27
BITCOIN 2090815-3,68%
Hatay
23°

KAPALI

12:38

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Axe
Axe
İNSANLAR KALDIRAMIYOR!

İNSANLAR KALDIRAMIYOR!

ABONE OL
1 Şubat 2022 13:30
İNSANLAR KALDIRAMIYOR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar vatandaşları darboğaza sürüklemeye devam ediyor. Dolar-Döviz dalgalanması ve zamları yakından hisseden Hatay’da ise vatandaşlar durumu kaldıramaz hale geldi. Merkez ilçe Antakya’da ilçe belediyesi önüne gelen bir vatandaş geçim sıkıntısı iddiasıyla kendini ateşe verdi. Ağır yaralanan şahıs hastaneye kaldırılırken, vatandaşların şartları kaldıramaz duruma geldiği bir kez daha gözler önüne serildi.

İŞSİZLİK ARTIYOR, ZAMLAR DURMUYOR!

Ülke genelinde giderek artan işsizlik problemi Hatay’ı da etkilemeye devam ediyor. Fırsatını bulan vatandaşın il ya da yurtdışında iş bulmaya çalıştığı kentte neredeyse asgari ücretle çalışılabilecek iş kalmadı. İşçi kadar işverenin de zor durumda olduğu dönemde işsiz vatandaş sayısı giderek artmaya başladı. Diğer yandan ise işsizlik artsa da zamlar bir türlü durmak bilmedi. Yiyecekten barınmaya, giyecekten ulaşıma her alanda gelen zamlar vatandaşın isyan etmesine neden oldu.

KİRA VE FATURALARDA FAHİŞ ZAMLAR!

Asgari ücretin beklenenin üzerinde yükseliş göstermesinin ardından ev sahipleri adeta fırsat kolladı. Yaşanan artışı fırsata çeviren ev sahipleri soğuk kış gününde ağır oranda zam kiraları belirledi. Ev sahiplerinin adeta fikir birliği yapması nedeniyle ne evden çıkabilen ne de başka ev bulabilen kiracılar, ilk darbeyi ev sahiplerinden aldı. Kiraları destekleyen doğalgaz, elektrik, telekomünikasyon, akaryakıt ve benzeri zamlar ise vatandaşın “artık yeter” tepkisine neden oldu. Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.