DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Hatay
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
İNSANLAR UMUDUNU KAYBEDİYOR

İNSANLAR UMUDUNU KAYBEDİYOR

ABONE OL
30 Mayıs 2022 11:00
İNSANLAR UMUDUNU KAYBEDİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomik zorlukların eşlik ettiği salgın döneminde artan intihar vakaları, pandeminin son bulmasıyla birlikte azalmadı, tam tersine artarak devam etti.

GELECEK KAYGISI İNTİHAR VAKALARINI ARTTIRIYOR

Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de son dönemlerde intihar olaylarında artış yaşanıyor. İntiharların genellikle ekonomik nedenlere dayandığı belirtilirken, Psikiyatrlar insanların ruh halinin oldukça kötü durumda olduğunu ifade ediyor.

Konuyla ilgili olarak yapılan araştırmalarda, Ekonomik sıkıntılar nedeniyle intiharların arttığı ve genellikle yoksulluk ile iflaslarla ilgili olduğu belirtildi.

İNSANLAR SORUNLARIYLA BAŞ ETMEYE ÇALIŞIYOR

Haber ekibimizin araştırmaları sonucunda elde edilen bilgilerde; Toplumun geniş bir kesiminin gelecek kaygısı yaşadığı ve bunun yarattığı umutsuzluk halinin artması vaka sayısını etkilediği ve İnsanlara umut veren çok fazla verinin olmadığı gözlendi. Özellikle gençlerin arafta kaldığı bu dönemde kaygı ve umutsuzluk ortamında intihar vakaları arttı.

PSİKİYATRİK TEDAVİ VE DESTEK VERİLMELİDİR

Hem salgının hem de ekonomik zorlukların getirdikleriyle ruhsal olarak çöküş yaşayan vatandaşların intihar etme girişimleri de doğrudan etkilenmektedir. Ruhsal bir sorun yaşayan kişinin ruhsal desteğe, psikiyatrik değerlendirmeye ve tedaviye erişimini güçlendirecek her yöntemin intiharlara etki ettiği

İfade edildi. İster toplumsal ekonomik zorluklarla ilişkili olsun, ister bundan bağımsız olsun intiharlarla ilgili acilen yapılması gereken şey insanların psikiyatriye daha kolay erişimini sağlamaktır. Ayrıca Psikiyatrik tedavinin ve desteğin önündeki engeller de kaldırılmalıdır. Nebihe MAZMANOĞLU

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.