DOLAR 32,3307 0.24%
EURO 35,1013 -0.09%
ALTIN 2.297,960,91
BITCOIN 22894031,21%
Hatay
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘İpeğin Yolu’ Semineri Expo Alanında Düzenlendi

‘İpeğin Yolu’ Semineri Expo Alanında Düzenlendi

ABONE OL
14 Haziran 2022 13:09
‘İpeğin Yolu’ Semineri Expo Alanında Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve DOĞAKA işbirliği ile yapılan Hatay İpek Sürdürülebilir Tekstil ve Moda Tasarım Merkezi projesi kapsamında ‘İpeğin Yeni Yolu’ semineri Antakya-Defne EXPO alanında düzenlendi.

Seminere HBB Başkan Vekili Adnan Özkaya, EXPO Genel Sekreteri İhsan Çakar, daire başkanları ile birçok misafir katılım gösterdi.

İki panelli oturum şeklinde düzenlenen seminerin ilk oturumunda tarihsel süreçte ipekli kumaş tasarımı hakkında bilgiler verilirken ikinci oturumda ise ipek ve ipekli kumaşın katma değere dönüştürülmesi için yapılması gerekenler ele alındı.

Dr. Öğr. Üyesi Bünyamin Üzümcü moderatörlüğünde yapılan seminerin ilk oturumunda Ünlü Modacı İvana Sert, Doç. Dr. Sevim Tuğba Arabalıkoşar ve Öğr. Gör. Handan Demir katılımcılarla ipeğin tarihi, tasarım süreçleri, dünya ve ülkemizde kullanım alanları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Jülide Konukoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Yelda Gezicioğlu ve Tevfik Paklacı’nın katıldığı ikinci oturumda ise markalaşma süreçleri, ipeğin katma değerli ürüne dönüştürülmesi ve süreçlerde tasarımın önemi vurgulandı.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı ve soru cevap ile sonlanan seminerin ardından tüm misafirlerin katıldığı bir yemek organize edildi ve konuklar ayrıca İhsan Çakar’ın eşliğinde EXPO alanlarını gezdi.

Hatay İpek Sürdürülebilir Tekstil ve Moda Tasarım Merkezi projesi kapsamında Expo fuar alanına kurulan tesiste, baskı atölyesi, tasarım atölyesi, takı atölyesi, ebru atölyesi, konfeksiyon atölyesi ve keçe atölyesi bulunuyor.

İpeğin katma değerli ürünlere dönüştürülmesi için kullanılacak olan atölyelerde tüm ekipman, makine ve sarf malzemeler yer almakla birlikte atölteler, eğitim ve üretim amaçlı olarak kullanılacak.

Ayrıca tesiste her atölyede yapılacak AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları ile ipek farklı ürünlerle hibritlenecek, bu şekilde elde edilecek farklı, özel ve katma değerli ürünlerin Hatay’a özel marka tescilleri alınacak.

Sorumlu uzmanların görev alacağı, yerel tasarımlar ve özel üretimlerin de yapılacağı tesis, bölgedeki ipek üreticilerine özellikle tasarım konusunda hizmet verecek.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.