DOLAR 32,5216 -0.09%
EURO 34,7983 -0.21%
ALTIN 2.421,11-0,36
BITCOIN %
Hatay
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
İşbirliği protokolü imzalandı

İşbirliği protokolü imzalandı

ABONE OL
20 Ağustos 2021 11:18
İşbirliği protokolü imzalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Reyhanlı Belediyesi, Bilkent Üniversitesi ve Tayvan Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilciliği iş birliğiyle, yapımı süren “Dünya Vatandaşları için Reyhanlı Toplum Merkezi”nde açılması planlanan meslek edindirme kurslarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Protokole AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, Tayvan’ın Ankara Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Volkan Chih-Yang Huang, Reyhanlı AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yumuşak, Reyhanlı Belediye Başkan Yardımcıları katıldı.

HUANG: SURİYELİ KADINLARIN MESLEK EDİNMELERİNE YÖNELİK EĞİTİM VERİLMESİNE ÖNEM VERİYORUZ

İmza töreninde konuşan Tayvan’ın Ankara Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Volkan Chih-yang Huang, yaptığı konuşmada, özellikle dezavantajlı Suriyeli kadınların meslek edinmelerine yönelik eğitim verilmesine önem verdiklerini söyledi.

Dünya Vatandaşları için Reyhanlı Toplum Merkezi’nde meslek edindirme kursları açılacağını vurgulayan Huang, “Türkiye’de bulunan Suriyeli sığınmacıların meslek edinme sorunu sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın bir sorunudur. Biz de bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Bize düşen ne varsa onu yerine getirmeye hazırız.” dedi.

HACIOĞLU: PROJE KAPSAMINDA MESLEK EDİNDİRME KURSLARI AÇILACAK

Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu da yapımı süren merkezin kent için büyük önem arz eden projelerden birisi olduğunu söyledi..

Hacıoğlu, merkezin en kısa sürede bitirilerek Türk ve Suriyeli vatandaşların hizmetine gireceğini ifade etti.

Merkezin ilçeyi cazibe merkezi haline getirecek projelerden biri olacağının altını çizen Hacıoğlu, şöyle devam etti:”Proje kapsamında meslek edindirme kursları açılacak. Ev hanımlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız ve en önemlisi sanata gönül veren kardeşlerimiz için burada bir çalışma ortamı oluşturuyoruz. Bununla beraber halkımız hem öğrenecek hem de öğrendiklerinden sonra da üretecek inşallah. Ürettiğini de arkadaşlarımız aracılığıyla pazarlama imkanı bulacaktır.”

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Konuşmaların ardından Tayvan’ın Ankara Temsilcisi Huang ve Reyhanlı Belediye Başkanı Hacıoğlu iş birliği protokolünü imzaladı. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.