DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20660415,01%
Hatay
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

İskenderun Güvercini

ABONE OL
18 Ekim 2021 15:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Bağdat ırkları içinde en ilginç ve benzersiz bir türü olmakla beraber, saf bir ırk olan İskenderun güvercini, uzun, kıvrık gagalı ve kuvvetli bir ırk olarak tanımlanmaktadır. İngiltere’de Scandaroon olarak isimlendirilen İskenderun güvercinine, Almanya’nın güneyinde bulunan Nurnberg, Erlangen, Fuhrt ve Michelav bölgelerinde de rastlamak mümkün. İlk Alman İskenderun Güvercin Cemiyeti, 1895 yılında kurulmuş ve 35 üyeyle katıldıkları National Show’da 170 İskenderun güvercini sergilemiş. ABD’de ise 1950 yılında George Neuerburg’a  ülkenin en usta İskenderun güvercini üreticisi unvanı verilmiş.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Kalkınma Vakfı, Hatay ilinin markalaşma sürecinde İskenderun güvercininin ön plana çıkarılarak desteklenmesini çağrısında bulunuyor. İskenderun güvercini üretimi, diğer ırklara göre daha zahmetli.  İskenderun ırkında döllenme, yumurtaya yatmama gibi problemler görülmez. Fakat problem yavrular yumurtadan çıktıktan iki hafta sonra başlar. Yavruların gagaları uzadıkça anaç İskenderun, yavrularını besleyemez hale gelir. Dünyada yavrusunu beslemekte güçlük çeken tek canlı, İskenderun güvercinidir desek abartmış olmayız. Üreticiler bu zorluklardan dolayı yumurtaları posta güvercinlerinin ya da başka ırk güvercinlerin altına aktararak çıkan yavruları üvey anaçlara besletirler. Bu yapılsa bile zaman zaman yavrular alınıp üreticiler tarafından beslenmek zorunda kalabilir. Posta güvercinleri bu ırkı en iyi besleyen güvercinlerdir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.