DOLAR 32,5974 0.37%
EURO 34,7908 0.15%
ALTIN 2.496,290,49
BITCOIN 20989545,19%
Hatay
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
İskenderun Öğretmenevinin temeli törenle atıldı

İskenderun Öğretmenevinin temeli törenle atıldı

ABONE OL
30 Eylül 2021 11:20
İskenderun Öğretmenevinin temeli törenle atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayırsever iş insanı Ersin Şahin’in katkıları ile yaptırılacak olan İskenderun Ögretmen evi ve Akşam Sanat Okulu’nun temeli törenle atıldı.

İskenderun ilçesinde hizmet verecek olan İskenderun Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nun temel atma törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra hayırsever iş insanı Ersin Şahin, Hatay Milletvekilleri H. Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, Suzan Şahin, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Tolga Depci, Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı, AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, Hatay İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Çerko, ilgili kurum temsilcileri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu’nun açılış konuşmasını yapmasıyla devam etti.

KÖSEOĞLU: HAYIRSEVERİMİZ ERSİN ŞAHİN’E KATKILARINDAN DOLAYI EĞİTİM CAMİAMIZ ADINA ŞÜKRANLARIMI SUNARIM

Köseoğlu konuşmasında, “Öğretmenevi Hatay ili İskenderun ilçesi 3. Mıntıka 1622 nolu parsel üzerine 638 m2 alana inşa edilecektir. Öğretmenevi inşaatı bodrum katı, giriş katı, 4 normal kat ve teras katından oluşmaktadır. Bodrum katında sığınak ve mutfak bölümleri, giriş katında 1 adet idare odası, resepsiyon, lobi, bay-bayan kuaförü ve toplantı salonu, birinci katta 1 adet idari oda, bay-bayan mescitleri, muhasebe odası, kahvaltı ve yemek salonu bölümleri, ikinci, üçüncü ve dördüncü katlarda her katta biri süit olmak üzere 14 oda bulunmaktadır ve toplamda 42 oda olup 84 yatak kapasitesine sahip olacaktır, teras katında ise kafe ve restoran yer almaktadır.  İnşaatı tamamlandığında modern binasıyla İskenderun halkına 7/24 kaliteli hizmet verecek olan İskenderun Öğretmenevinin hayırlı olmasını temenni eder hayırseverimiz Ersin Şahin’e katkılarından dolayı eğitim camiamız adına şükranlarımı sunarım.” dedi.

Hayırsever iş insanı Ersin Şahin konuşmasında, “Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, değerli konuklar hoş geldiniz. Ben Ersin Şahin, rahmetli Nevzat Şahin’in oğluyum, rahmetli babam 2018 yılında vefat etti, bende onun adına bu öğretmenevini Sayın Valimizin tensipleriyle yapmış bulunmaktayım. Katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

TOSYALI: İSKENDERUN HALKINA HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı konuşmasında, “Bugün İskenderun Öğretmenevinin temelini atmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Geçen dönem burası yıkılmış fakat bugüne kadar yapımı konusunda herhangi bir ilerleme sağlanamamıştı. Sağ olsun Sayın Valimizin, Milletvekilimizin, değerli İl Milli Eğitim camiasının gayret ve çabasıyla, bizde belediyemize ait olan tüm sorunları elimizden geldiğince en hızlı şekilde çözmeye gayret gösterdik ve bugün temelini atmak gibi bir seviyeye getirdik. Başta Sayın Valim olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor atacağımız bu temelin en kısa sürede tamamlanarak İskenderun halkına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

DOĞAN: HAYIRLI BİR İŞ İÇİN BİR ARAYA GELDİK

Hatay Valisi Rahmi Doğan konuşmasında, “Sayın Milletvekillerim, çok değerli hanımefendiler ve beyefendiler, kıymetli konuklar, çok değerli hayırseverimiz Ersin Şahin bey herkesi saygıyla selamlıyorum. Hayırlı bir iş için bir araya geldik, öncelikle Ersin beye şükranlarımızı sunuyorum. Ersin bey gerçekten Hatay’da hayır konusunda yarışan bir kardeşimiz, ne zaman ki bir ihtiyaç hasıl olsa kendisiyle irtibata geçtiğimizde hiç tereddüt etmeden imkanları ölçüsünde hayrını yapmakta. Yine bir yatırım, babasının adına bir tesis yapmak istediğini ifade ettiğinde bizlerde, İskenderun’da öğretmenevi ihtiyacının olduğunu söylediğimizde, seve seve bunu yapabileceğini söyledi, Valilik olarak ihalesini yaptık ve bugün temelini atmış olacağız. Şunu söylemek istiyorum, Ersin bey ihale yapmadan önce buranın yatırım bedelini Valiliğin hesabına yatırdı dolayısıyla müteahhit ne kadar hızlı çalışır, kaliteli hizmet üretirse buranın açılması da o kadar hızlı olur diye düşünüyorum. Biz devlet olarak eğitim sektörüne önemli yatırımlar yapıyoruz, okullarımızı gezdiğinizde gördüğünüz gibi eğitimin her türlü donanımına sahip okullar, sınıflar yaptık. Öğrenci sayılarına baktığımızda sınıflardaki eski 70’li, 80’li sayılar 20’li, 30’lu sayılara düştü, İlimizde Suriyeli öğrenciler olmasına rağmen sınıflarda ki öğrenci mevcudumuz 30’lu, 40’lı rakamları geçmemekte ve her geçen gün eksiklerimizi gidererek yeni yatırımlarla bu açığı da kapatmaya çalışıyoruz. Özellikle Hatay’a son birkaç yıl içerisinde Milli Eğitim Bakanlığının çok ciddi yatırımları oldu, bu konuda sayın Bakanımıza da şükranlarımızı sunuyoruz. Amacımız çocuklarımızın iyi bir eğitim alabilmesi ama eğitim camiasının temel faktörü öğretmenler, öğretmenlerimize sosyal hakları, konforları ve geleceğe daha güvenle bakabilmeleri konusunda onlara her türlü önemi ve desteği veriyoruz. Onlar bizlerin baş tacı her zaman başımızın üstünde yerleri var, bu sebeple öğretmenevi gibi sosyal tesisler çok önemli. Burada böyle bir eksiklik vardı, bu eksiklik Ersin bey’in yatırımı sayesinde giderilmiş olacak. Ben kendisine, ailesine şükranlarımı sunuyorum, babasını rahmetle yad ediyorum, mekanı cennet olsun, Ersin bey ve kardeşleri gibi hayırlı evlatlar yetiştirmişler. Devlet, millet için her zaman fedakarlıkta bulunan ve bulunmak isteyen bu kardeşlerime hem şahsım adına, hem de devletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Yatırımın kısa sürede tamamlanmasını ve hizmete açılmasını temenni ediyor katılımlarınızdan dolayı da sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Tören Vali Doğan, protokol üyeleri ve hayırsever iş insanı Ersin Şahin tarafından temel atma butonuna basılması ile son buldu. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.