DOLAR 32,3759 0.15%
EURO 34,9578 -0.35%
ALTIN 2.324,510,23
BITCOIN 2264089-0,44%
Hatay
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İslam Birliğini Hedeflemeyen Hiçbir Hareketi Desteklemeyiz

İslam Birliğini Hedeflemeyen Hiçbir Hareketi Desteklemeyiz

ABONE OL
19 Ağustos 2021 14:00
İslam Birliğini Hedeflemeyen Hiçbir Hareketi Desteklemeyiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi İsmail Hakkı Akkiraz Beyzade Fm Tv’yi ziyaret etti.

Beyzade Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Necmettin Çalışkan’ı ziyaretinin ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Saadet Partisi GİK Üyesi İsmail Hakkı Akkiraz Taliban’ın Afganistan’daki durumuyla ilgili; “Biliyorsunuz ABD oraya daha önce Taliban’ı terör yanlısı olarak niteleyerek ve oradan bertaraf etmek niyetiyle gitti. Şu anda aynı ABD orayı Taliban’a terk ederek Afganistan’dan çekildiğini ilan etti. Taliban’ da her yeri teslim almış durumda. Biz Millî Görüşçüler olarak İslam Birliğini hedeflemeyen hiçbir hareketi desteklememiz mümkün değildir. Afganistan bizim açımızdan önemli bir ülkedir. Afganistan’ın tekrar İslam birliğinin zemini olacak bir hale gelmesini arzu ederiz” dedi.

ABD’NİN TALİBAN İLE YAPMIŞ OLDUĞU BU ANLAŞMAYI İHTİYATLA KARŞILIYORUZ

Akkiraz, konuşmasının devamında “Taliban, birilerinin insanı olmak veya çıkar amaçlı birinin yanında olmak gibi bir görüntü içerisinde olmamalı. İslam birliğini hedefleyen bir çerçevede orada güzel işler yapmalarını arzu ederiz. Ancak ABD bir yere girdiği gibi çıkmıyor. ABD’nin Taliban ile yapmış olduğu bu anlaşmayı ihtiyatla karşılıyoruz. Bundan sonraki süreci bekleyip göreceğiz. Olaylar netleşince daha net fikirler ortaya koymak mümkün olacak” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.