DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2053262-2,02%
Hatay
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İşsizlik ve Sığınmacı Sorunu Derinleşiyor

İşsizlik ve Sığınmacı Sorunu Derinleşiyor

ABONE OL
8 Ağustos 2022 11:38
İşsizlik ve Sığınmacı Sorunu Derinleşiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, daha önce katıldığı programda Hatay’ın kırsal kalkınma projelerinden bahsederek işsizlik ve sığınmacı sorunu hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Savaş, Hatay’da işsizlik sorunlarının giderek arttığına dikkat çekerek, Türkiye’de ekonomideki kötüye gidişin ve sığınmacı sorununun bu olumsuzluklarının giderek derinleştirdiğini belirtti.

GÖÇ SORUNUNUN ÖNÜNE GEÇMEYE ÇALIŞIYORUZ

Büyükşehir Belediyesi olarak köyden kente göçün önüne geçmek amacıyla çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Savaş, “Çiftçilerimize tohum ve gübre desteği sağlıyoruz. Organomineral gübre üretiyor ve satıyoruz. Bu gübre ürün kalitesini ve toprak verimliliğini de arttırıyor” açıklamalarında bulundu.

HATAY KIRSAL KALINMA PROJELERİ İLE AYAKTA KALIYOR

Kırsal kalkınma projeleri kapsamında kadın çiftçilerin de ekonomik olarak güçlü olabilmesi için çalıştıklarını söyleyen Savaş, “250 kadın çiftçimize sera yaptık hem üretecekleri ürünleri biz veriyoruz. Ürettikleri çiçekleri de onlardan satın alıyoruz ve ulusal ve uluslararası pazarda satıyoruz. Ve kadınlarımızın tarım alanında eğitilmesi için de çalışma yapıyoruz” şeklinde konuştu.

AKUAPONİK VE HİDROPONİK SİSTEMLER ETKİN ŞEKİLDE KULLANILIYOR

Geleneksel tarımın yanı sıra modern tarım teknolojileri ile de üretim yaptıklarını ifade eden Savaş, balık atıkları bitkiler için biyolojik gübre kaynağı olarak kullanıldığı akuaponik ve hidroponik sistemi etkin şekilde kullandıklarını belirtti. Erhan UNAY

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.