DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.491,590,30
BITCOIN 20728290,40%
Hatay
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
İSTE’de Girişimcilik Tanıtım Konferansı

İSTE’de Girişimcilik Tanıtım Konferansı

ABONE OL
11 Mayıs 2022 12:40
İSTE’de Girişimcilik Tanıtım Konferansı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) iş birliğinde Girişimcilik Tanıtım Konferansı düzenlendi.

İSTE Turuncu Salon’da düzenlenen etkinliğe İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazif Çalış, İSTE Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. L. Cenk Kumruoğlu, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu, projeDEM. Yönetim Kurulu Başkanı Muti Rumelli, projeDEM. Kurucu Ortağı Meltem Duygu, Haliç Üniversitesi TTO Direktörü Hatice Tuğsavul, TÜBİTAK İş Geliştirme Mentörü Murat Ünver, Genç Başarı Eğitim Vakfı Proje Sorumlusu/Girişimci Meryem Özkan, KARAT/SEOLOG- Kurucu Ekrem Karataş, Üstün Patent-Kurucu Özlem Arslan Kart ile birlikte, teknoloji şirketleri, genç girişimciler ile İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) akademisyenleri ve öğrencileri katılım sağladı.

ÖĞRENCİLERİMİZ BİZLERİ GURURLANDIRACAK İŞLERE İMZA ATTI

Konferansta açılış konuşmasını yapan İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazif Çalış, “böyle bir etkinliği üniversitemizde gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum. Projelerle desteklediğimiz, yönlendirdiğimiz öğrencilerimiz pek çok platforma bizleri gururlandıracak işlere imza attı.

DOĞAKA Girişimcilik Geliştirme Merkezi Programı sayesinde öğrencilerimiz fikirlerini hayata geçirme şansı yakalıyor. Onların yapmış olduğu atılımlar bizleri de umutlandırıyor” şeklinde konuştu.

AMACIMIZ FİKİRDEN YATIRIMA BİR DÖNÜŞ SAĞLAMAKTIR

“Ticarileşme potansiyeline sahip iş fikri ya da projesi olan gençleri desteklemek için hazır olduklarını” belirten DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu “kalkınma ajansları her anlamda gelişmek, üretmek ve kalkınmayı sağlamak için buradalar. Kalkınma ekonomiden bireye indirgendiğinde girişimciliğin ön plana çıktığını görüyoruz. Bu yüzden girişimcilik artık daha çok gündemimizde yer alıyor. Düzenlediğimiz bilgilendirme ve farkındalık eğitimleri ile girişimciliğin her aşamasını destekliyoruz. Burada amacımız fikirden yatırıma bir dönüş sağlamaktır” dedi.

“Fırsatın hazır olanlar için her daim var olduğunu” ifade eden Alibekiroğlu konuşmasını, ‘yerelden ulusala, ulusaldan küresele bir amaç için çalışmaktayız. İnanıyorum ki buradaki genç arkadaşlarımız da kendi fikirlerini hayata geçirmek için çalışacaklar” diyerek tamamladı.

projeDEM. Yönetim Kurulu Başkanı Muti Rumelli ise, projelere nasıl başvuru yapılacağı, değerlendirme koşulları ve süreci hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Online ve fiziksel eğitimlerle her türlü desteğin sağlandığı programda girişimcilikten yatırımcılığa uzanan aşamalar anlatıldı.

Program, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanması ve hatıra fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

DEPCİ: DOĞAKA’YA VE KATILIMCILARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci konferans ile ilgili yaptığı değerlendirme “her dönemin olduğu gibi çağımızın da vazgeçilmez bir yanı olan girişimcilik konusunda öğrencilerimizi bilgilendiren Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’na (DOĞAKA) ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu ve benzeri etkinliklerle öğrencilerimizin ufkunu genişletmeye çalışmak bizler için önemli. Önem verdiğimiz bu tür etkinliklere devam edeceğiz” dedi.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.