DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2071475-2,26%
Hatay
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
İSTE’de Turizm Haftası Etkinlikleri Başladı

İSTE’de Turizm Haftası Etkinlikleri Başladı

ABONE OL
20 Nisan 2022 14:45
İSTE’de Turizm Haftası Etkinlikleri Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Turizm Fakültesi’nin düzenlediği 2021-2022 Turizm Haftası Etkinlikleri başladı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Turizm Fakültesi’nin düzenlediği 2021-2022 Turizm Haftası Etkinlikleri başladı. Turizmin yararlarının, değerinin ve öneminin anlatılarak ülkedeki insanların bu konuda bilinçlenmesi için 15- 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası hafta boyunca İSTE’de de etkinliklerle kutlanacak. Etkinliklerin açılış programı 18 Nisan Pazartesi Günü İSTE Mavi Salonda yapıldı. Programa İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İSTE Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, Prof. Dr. Mustafa Yüksek ve Prof. Dr. Meltem Eken, İskenderun Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Sabahattin Uygun, Turizm Fakültesi akademik personeli ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan İskenderun Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Sabahattin Uygun, “Çalışmalarımızla İskenderun turizmine katkı sunmaya gayret ediyoruz. 15- 22 Nisan Turizm Haftası turizm sektörünün canlanmasına, anlaşılmasına vesile olsun” dedi.

YÜKSEK: TURİZM HAFTASI KUTLU OLSUN

İSTE Rektör Yardımcısı ve Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Yüksek yaptığı açılış konuşmasında “ülkemiz tarım ve sanayide olduğu kadar turizm alanında da aktif olarak faaliyet gösteren az sayıda ülkeden biridir. İSTE olarak hem gastronomi hem de turizm sektöründe ihtiyaç duyulan kalifiye iş gücüne cevap vermek için öğrenciler yetiştiriyoruz. Farklı dönemlerde farklı yönelimler olsa da sektör olarak turizm varlığını sürdürmeye devam edecektir. Sektörün her sahasına katkı sunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Turizm Haftası kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

DEPCİ: ÖĞRENCİLERİMİZİN HER ANLAMDA BAŞARILI OLMASI İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Etkinliklerin açılış programında bir selamlama konuşması yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “İskenderun Teknik Üniversitesi olarak değişen dünyadaki gelişmeleri takip ederek, sektörün gereksinimlerine cevap verecek yatırımlar yapmaya devam ettiklerini” vurguladı. “Gastronomi Mutfağı’nı hayata geçirmemizin ardından, uygulama oteli projemizin de müjdesini vermek istiyorum. Ayrıca dalış turizmini arttırmak için gerekli izinleri de aldık. Sualtı müzemiz için de çalışmalarımız sürüyor. Öğrencilerin başarılı olmaları için uygulama alanlarının ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Çeşitli projelerle desteklediğimiz öğrencilerimizin her anlamda başarılı olması için var gücümüzle çalışıyoruz” diyen Rektör Depci “15-22 Nisan Turizm etkinlikleri kapsamında yapılan çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederek” konuşmasını tamamladı.

Doç. Dr. Sait Doğan ve Doç. Dr. Hasan Cinnioğlu’nun sunumlarıyla gerçekleşen seminerde ‘Turizmde Güncel Sorunlar ve Yönelimler’ ile ‘Covid 19 Sürecinde Turizm İşletmelerinde Liderlik’ konularından bahsedildi. Seminerde, turizm sektörünün geliştirilmesine yönelik yapılması gereken iyileştirmeler ve etkili liderlik stratejilerinin benimsenmesinin sektörde yaratacağı olumlu kazanımlar anlatıldı.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.