DOLAR 32,3769 0.17%
EURO 35,0226 -0.2%
ALTIN 2.324,670,24
BITCOIN 2264318-0,41%
Hatay
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İSTE’nin 2021 Yolculuğu

İSTE’nin 2021 Yolculuğu

ABONE OL
16 Şubat 2022 15:17
İSTE’nin 2021 Yolculuğu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) 2021 yılı yolculuğu boyunca yapılan faaliyetlerin tanıtımı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Mutfağının ve diğer tüm birimlerde bulunan laboratuvarların açılış töreni yapıldı.

İSTE’nin “analitik düşünme ve hayal etme becerisine sahip, problem çözmeye odaklanan, girişimci ve üretken; liderlik vasıfları ile donatılmış, sorgulayan, bilgi okuryazarlığı ve esnekliği yüksek olan; yetenekleri keşfeden, geliştiren bireyler yetişmesine katkı sağlayan vizyona sahip bir üniversite olmak” dürtüsüyle uyumlu yapılan çalışmaların tanıtım ve sunumu ile açılış törenleri yapıldı.

İSTE Turkuaz Salonda başlayan sunum ve açılış törenine Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Hayırsever İş İnsanları Recep Atakaş ve Nuri Üysen,İskenderun Protokolü, İskenderun iş dünyasının önde gelen isimleri ile İSTE akademik ve idari personeli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, 2021 yılı boyunca hayata geçirilen faaliyetler hususunda bir sunum yaptı. Sunumunda, İSTE’yi daha ileri taşımak için göreve başladığı ilk günden bu yana ekibi ve tüm paydaşları ile gerçekleştirdiği atılımlar ile ilgili bilgileri konuklarla paylaştı. “Nitelikli öğrenciler yetiştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını” belirten Rektör Depci “bu doğrultuda hız kesmeden çalışmaya devam edeceklerini” vurguladı. Her şeyin öğrenciler, şehrimiz ve ülkemiz için olduğunun altını çizen Rektör Depci, bu yolculukta kendilerine eşlik eden tüm iç ve dış paydaşlara şahsı ve kurumu adına teşekkür etti.

İSTE’NİN BAŞARISI, HEPİMİZİN BAŞARISIDIR

Bu anlamlı ve özel günde kendilerini yalnız bırakmayan konuklarına teşekkür eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, tüm bileşenleriyle başarılı bir üniversite olmak için yapılan akademik ve idari iyileştirme süreçlerini anlattı. Değişen ve dönüşen dünya ile entegre çalışmalar yapmayı öncelediklerini ifade eden Rektör Depci, üniversitenin çevresinden bağımsız bir kurum olmadığını, yapılan her çalışmanın bölgeye, şehre ve ülkeye katkı sunduğunu ifade etti. Rektör Depci “İSTE’nin yükselişinin bir parçası olmaktan, Bu üniversitenin Rektörü olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” diyerek sunumunu tamamladı.

Turkuaz Salondaki programın ardında Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Mutfağı’nda sembolik bir açılış töreni yapıldı. Törenle birlikte Gastronomi ve Mutfak Sanatları Mutfağınınyanı sıra Fizik Laboratuvarı, Sanal Gerçeklik Laboratuvarı gibi pek çok yeni yatırım da hizmete açıldı. Konuklara, öğrencilerin ve öğretim elemanlarının sanata dönüştürdükleri tadım menüsünün sunumu yapıldı.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.