DOLAR 32,5644 0.23%
EURO 34,9905 -0.02%
ALTIN 2.445,460,40
BITCOIN 20914170,02%
Hatay
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
İstihdam Fuarı’nın 10’ncusu bugün Hatay’da!

İstihdam Fuarı’nın 10’ncusu bugün Hatay’da!

ABONE OL
3 Şubat 2022 11:35
İstihdam Fuarı’nın 10’ncusu bugün Hatay’da!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstihdam fuarlarının 10’ncusu 3 Şubat’ta  (bugün) Hatay’da düzenlenecek.

FAO öncülüğünde 10 proje ilinde İş Fuarlarının  Van’da ilki gerçekleştirilirken, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Manisa, İzmir, Bursa ve Adana’dan sonra Hatay’da sonuncusu düzenleneceği belirtildi.

Hatay Valiliği, 10. Hatay’da düzenlenecek istihdam fuarıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“FAO Türkiye ve Hatay İl Müdürlüğümüz, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Tarım&Orman Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen ‘’Sosyoekonomik Entegrasyonun Desteklenmesi ve Geçim Sağlama İmkanlarının Yaratılması Aracılığıyla Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılığının Geliştirilmesi’’ projesini son iki yıldır uyguluyor.

Proje, geçici koruma altındaki Suriyelilerin ve ev sahibi toplulukların sosyo-ekonomik entegrasyonunun ana hedefi ile ‘Gelişmiş Geçim Kaynakları Yoluyla Dayanıklılığın Teşvik Edilmesi’ sloganıyla başlamıştır. Mesleki Eğitimleri ve Çiftçi Tarla Okullarını tamamlayan proje, faydalanıcıları kayıtlı istihdama teşvik etmeye ve işgücü piyasasına dahil olmalarına katkıda bulunmaya odaklanıyor. Bu amaçlarla yola çıkan proje, yararlanıcıların yerel işgücü piyasalarına erişimlerinde rol oynamayı hedefleyen İş Fuarlarını 10 ilde uygulamaya başladı. İş Fuarları, Türkiye’de ilk kez tarıma yönelik istihdam kolaylaştırma masaları olarak kurulan İŞKUR Hizmet Noktalarının aynı adımlarını takip ediyor.

İş Fuarları, ilgili proje illerinde Mesleki Eğitimlere katılan Geçici Koruma altındaki Suriyeliler, ev sahibi topluluklar ve uluslararası koruma statüsündeki faydalanıcılar ile yerel üreticiler, çiftçiler ve üretim sürecinde yer alan aracılar dahil olmak üzere tüm potansiyel aktörleri bir araya getiriyor. Daha iyi iletişim ve bilgi paylaşım ağı kurmayı hedefliyor. İş fuarları, işgücü piyasasındaki aktörler arasında köprü görevi görmenin yanı sıra, çalışma hayatına dahil olma, yasal yükümlülükler, haklar, teşvikler gibi konularda da bilgi vermeyi amaçlamaktadır.

Bu kapsamda FAO öncülüğünde 10 proje ilinde İş Fuarları düzenlenmekte olup, işgücü piyasasında aktif rol oynayan aktörlerin yanı sıra İŞKUR (Türkiye İş Kurumu), SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) temsilcileri de davet edilerek önemli adımlar atılmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu, gıda ve tarım sektörü birlikleri ile yerel yönetimler arasında ulusal ölçekte tam iş birliği gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

24 Kasım 2021 tarihinde Van’da ilki gerçekleştirilen İstihdam fuarı daha sonra Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Manisa, İzmir, Bursa ve Adana illerinde düzenlenmiş olup, Hatay ilinde düzenlenen bu  fuar ile tüm proje şehirlerinde tamamlanmış olacaktır.”

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.