DOLAR 32,3530 0.25%
EURO 34,9691 -0.46%
ALTIN 2.310,181,45
BITCOIN 22883873,00%
Hatay
12°

KAPALI

05:03

İMSAK'A KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Payas ilçesinin içme suyu iletimini iyileştirmek ve deposunu yenilemek için “Payas Muhtelif İçme Suyu Depo İnşaatı”nda çalışmalarına devam ediyor.

Payas ilçesine daha sağlıklı, güçlü ve kayıpsız su iletimi için kolları sıvayan HATSU Genel Müdürlüğü, Eski depoda yıkım çalışmaları gerçekleştirildiğini yerine ise yatırım programı kapsamında 5000 m3 hacimli içme suyu deposu inşa edileceğini belirtti.

Gayrisıhhi borular ile eski teknoloji ve ekonomik ömrünü tamamlamış ekipmanların da yenileceğini kaydeden Genel Müdürlüğü, kaçak ve sızıntı gibi etkenlerden oluşan su kayıplarını önlemek için de 7 km içme suyu terfi hattı inşa çalışması gerçekleştirileceğini belirtti.

Çalışmaları yerinde inceleyerek duygu ve düşüncelerini HATSU mikrofonlarına dile getiren Payas ilçesine bağlı İstiklal Mahallesi Muhtarı Bahri Özdemir,  “Mahallemizde bulunan eski su deposunun yıkım işlemleri devam etmekte, yeni ve yüksek tonajlı su deposu yapılmaktadır. Bu depo Payas’ın yüzde 70-80 içme suyu ihtiyacını karşılayacak şekilde yapılacak bir depo.” dedi.

İlçenin su sorununu çözecek güzel bir depo inşa edildiğini belirten Muhtar Özdemir, şöyle devam etti: “Mahalle muhtarı olarak bizde elimizden geldiği kadar yardımcı olma çalışıyoruz. İnşallah Payas’ımız için hayırlı ve uğurlu olur. Burada emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş ve HATSU ekiplerine teşekkür ederiz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.