DOLAR 32,3334 0.25%
EURO 35,0760 -0.17%
ALTIN 2.284,740,33
BITCOIN 22745450,79%
Hatay

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İTSO Heyeti Kırgızistan’da

İTSO Heyeti Kırgızistan’da

ABONE OL
7 Temmuz 2021 10:50
İTSO Heyeti Kırgızistan’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Muhasip Üye Gassan Kuran, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bölgenin yatırımcı ve iş insanları ile birlikte çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kırgızistan’a gitti.

Kırgızistan’daki yatırım olanaklarının müzakere edilmesi ve ticaret hacminin arttırılması için Bişkek’e giden HBB Başkanı Savaş’a İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği ve Antakya Organize Sanayi Bölgesi üyeleri eşlik etti. Başkan Savaş ve beraberindeki heyet temaslarına Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan’ı ziyaret ederek başladı.

Türk iş insanlarının Kırgızistan’daki iş hacimlerinin arttırılması için Türk devleti olarak ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Büyükelçi Doğan ayrıca, Hatay’ın tarım potansiyelinin Türk iş insanları için Kırgızistan’da büyük fırsatlar doğurabileceğine işaret etti.

İTSO Heyeti Başkan Lütfü Savaş ve Hatay heyeti daha sonra Bişkek Belediye Başkanı Baktybek Kudaibergenov’un konuğu oldu.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’da Kırgızistan’daki yetkililere İskenderun ve bölge ekonomisi hakkında bilgiler vererek, yatırım yapma çağırısında bulundu.

Kudiabergenov Türk dünyasının iki güzide şehrinin birbirlerinin tecrübelerinden faydalanmalarının önemini vurgularken Türk İş insanlarına Bişkek’deki altyapı projelerinde etkin rol almaları için çağrıda bulundu.

Hatay heyetinin Kırgızistan’daki temasları üç gün boyunca sürecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.