DOLAR 32,3299 0.23%
EURO 35,0688 -0.19%
ALTIN 2.294,450,76
BITCOIN 22833270,90%
Hatay
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İTSO Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

İTSO Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

ABONE OL
26 Mart 2022 13:54
İTSO Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Mart ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanı Okan Belli  Başkanlığında gerçekleştirildi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Mart ayı meclis toplantısına katılan Onursal Başkan Halil Şahin meclis üyelerine ülke ve bölge ekonomisi hakkında bilgiler verdi.

İTSO ONURSAL BAŞKANI HALİL ŞAHİN; “GÜÇLÜ BİR ÜLKEYİZ. BU ZORLUKLARI EL BİRLİĞİ İLE AŞACAĞIZ”

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’nin pandemi ve ardından patlak veren Rusya Ukrayna savaşının ardından zor bir süreçten geçtiğine vurgu yapan İTSO Onursal Başkan Halil Şahin, “Türkiye bölgesinde çok güçlü bir ülke. Her zaman karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmiştir. Hükümetimiz Rusya savaşında da çok önemli bir strateji izleyerek, anahtar ülke konumunda yer almıştır” dedi.

Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğuna dikkat çeken Şahin; “Savaşın sona ermesi, faizlerin düşmesi ve piyasalardaki belirsizliklerin sona ermesi ile ülkemizin düzlüğe çıkacağına inanıyoruz.  İş insanları olarak bizler her zaman üretim, istihdam diyoruz. Çalışarak, üreterek geleceğe umutla bakmak durumundayız.  Şu an piyasalarda yaşanan sorunların çözüleceğine inanıyorum. İskenderun iş dünyamızın da aynı şekilde bu sorunları aşacağına inanıyorum. Memleketim olan İskenderun’a her fırsatta geliyorum. Şehrimiz gerçekten çok güze ve önemli bir konuma sahip, İskenderun’un değerini bilelim. Bu vesile ile bana uzun bir aradan sonra bu kürsüden konuşma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

İTSO BAŞKANI YILMAZ; “, TÜRKİYE EKONOMİSİ, KRİZLERLE MÜCADELEYİ İYİ BİLEN BİR ÜLKE”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Mart ayı meclisinde ülke ve bölge ekonomisi ile ilgili meclis üyelerine bilgiler vererek; “Türkiye ekonomisi 2021 yılında %11 gibi oldukça yüksek bir büyüme kaydetmiştir. Fakat %55’ler seviyesine ulaşan ve yükselmeye de devam eden bir enflasyonumuz olduğunu da unutmamalıyız. Dünyada enflasyon son 20 yılın en yüksek seviyelerinde olmasına rağmen, %7-8 seviyesinde ilerliyor. Üzülerek belirtmeliyiz ki, bu enflasyon ortamında refah kaybımız ciddi boyutlara ulaşmıştır. Henüz savaşın etkileri ülkelerin ekonomilerine tam olarak yansımamışken dahi, enflasyon verilerimiz 2022 yılının oldukça çetin geçeceğinin habercisi olmaktadır. Şunu çok iyi biliyoruz ki, Türkiye ekonomisi, krizlerle mücadeleyi gayet iyi bilen, doğru adımlar atıldığı takdirde esnek ve güçlü bir ekonomidir. Bu süreçten, yalnızca doğru mücadele araçlarını doğru zamanlama ile kullanırsak en az hasarla çıkmamız mümkün olacaktır. Beklentilerimizi doğru yönetmemiz bu anlamda çok önemli, nitekim savaş dolayısıyla tüm dünya ekonomileri mutlaka olumsuz etkilenecektir diye düşünüyoruz. Burada hedefimiz, bu negatif etkiyi minimum seviyelere indirebilmek olmalıdır diye düşünüyoruz.” dedi. İTSO Mart ayı Meclisinde,  Hesapları İnceleme Komisyon Başkanı Tuncay Paşaoğlu, gelir ve giderler ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. İTSO Mart ayı Meclisinde, gündemdeki konular görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Nebihe Mazmanoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.